Gebakken havermout met zoete aardappel

20 november 2020

Zin in een echt power-ontbijt dat perfect past bij deze herfstachtige tijd van het jaar? Probeer dan eens deze eiwitrijke gebakken havermout uit de oven met zoete aardappel. De zoete aardappel geeft de gebakken havermout een extra romige structuur en zoete smaak. Een heerlijke combinatie als je het ons vraagt! Probeer het vooral eens zelf. 

De gebakken havermout gaat ook erg goed samen met wat plantaardige yoghurt of voeg wat gebakken appel of peer toe. Ben je op zoek naar meer inspiratie qua ontbijtrecepten? Op onze website vind je een ruime hoeveelheid verschillende eiwitrijke recepten, neem hier vooral een kijkje.

Ingrediënten:

  • 150 gram gekookte en gepureerde zoete aardappel
  • 250 ml ongezoete plantaardige melk
  • 200 gram havermout
  • 40 ml maple syrup
  • 50 gram noten (in stukjes)
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 schep Orangefit Protein vanille
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg hier vervolgens de zoete aardappel, plantaardige melk en maple syrup aan toe.
  3. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.
  4. Vet een ovenschaal in met wat kokosolie en giet/schep vervolgens het havermout mengsel hierin.
  5. Plaats de ovenschaal nu voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat na het bakken even afkoelen, maar serveer wanneer de gebakken havermout nog lekker warm is.

Voedingswaarde (per muffin)

  • Energie - Kcal: 248,1
  • Vetten: 8,3g
  • Koolhydraten: 30,8g
  • Vezels: 5,3g
  • Eiwitten: 10,5g