wentelteef
wentelteef

Vegan Wentelteefjes

26 juni 2021|Eiwitrijke snacks

Wentelteefjes zijn een klassiek comfortfood en je kunt er nu van genieten in een heerlijk vegan jasje. Deze vegan wentelteefjes zijn zacht, zoet en eenvoudig te bereiden. Bovendien kun je ervoor kiezen om een schepje Orangefit Protein toe te voegen om ze voedzamer te maken. Dit recept is ideaal voor een smaakvol ontbijt of brunch.

Ingrediënten

Voor de wentelteefjes:

  • 4 sneetjes stevig vegan brood
  • 1 kopje plantaardige melk (bijv. amandel-, soja- of haver-melk)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • Plantaardige boter om te bakken

Optioneel voor Orangefit Protein-toevoeging:

  • 1 schepje Orangefit Vegan Protein

Voor de topping:

  • Verse blauwe bessen, plakjes banaan, ahornsiroop, poedersuiker, of andere favoriete vegan toppings

Bereidingswijze

  1. In een kom, meng de plantaardige melk, suiker, vanille-extract, kaneel en een snufje zout. Als je Orangefit Protein wilt toevoegen, meng het schepje proteïnepoeder dan door dit melkmengsel.

  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een beetje plantaardige boter in de pan.

  3. Doop elk sneetje vegan brood in het melkmengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed doordrenkt zijn.

  4. Bak de sneetjes brood in de pan tot ze goudbruin en knapperig zijn aan beide zijden, ongeveer 2-3 minuten per kant.

  5. Herhaal dit proces met de overige sneetjes brood.

  6. Serveer de vegan wentelteefjes met je favoriete vegan toppings, zoals verse bessen, plakjes banaan, ahornsiroop of poedersuiker.

Voedingswaarde (per portie, gebaseerd op 4 porties)

  • Energie - Kcal: 220
  • Vetten: 4g
  • Koolhydraten: 40g
  • Vezels: 2g
  • Eiwitten (zonder eiwitpoeder): 5g
  • Eiwitten (met eiwitpoeder): 10g
  • Suikers: 8g