Blauwe bessen​havermout bars

6 oktober 2021|Eiwitrijke snacks

Deze blauwe bessen havermout-bars zijn turbo-makkelijk te maken en verslavend lekker. Bomvol eiwitten en zo plantaardig als maar kan. Een ideale snack voor tussendoor of bij de koffie.

Je mag je creatief zijn met dit recept. Voeg eens wat gehakte nootjes toe of stukjes gedroogde appel toe. Ook lekker: geraspte kokos als topping!

Belangrijk: zorg ervoor dat je de bodem van de havermout-bars ongeveer 0,5 tot 1 cm dik maakt, zo vallen de bars na het snijden niet uit elkaar.

Ingrediënten voor 10 bars

  • 125 gram havermoutmeel (tip: verpulver gewone havermout tot meel)
  • 100 gram havermout
  • 1 1/2 schepje Orangefit Protein vanille
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 ml agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl bakpoeder
  • 6 tl plantaardige boter
  • 2 tl citroensap
  • Optioneel: 1 tl vanille extract
  • 100 gram verse blauwe bessen
  • 200 gram bevroren blauwe bessen/rood fruit
  • 1 tl maïzena
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed een bakblik (zoals een klein laag brownieblik) met bakpapier en zet aan de kant.
  3. Mix de ingrediënten die de onderkant van de bosbessen bars zullen vormen met elkaar: havermoutmeel, havermout, de Orangefit Protein, kokosbloesemsuiker, kaneel, bakpoeder en een snuf zout.
  4. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter en agavesiroop aan toe. Kneed luchtig met je handen door elkaar tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Verspreid ¾ deel van dit ‘deeg’ vervolgens over het bakpapier en verdeel over de bodem. Gebruik je handen om de bodem zachtjes aan te drukken.
  6. Voeg vervolgens de blauwe bessen/rood fruit toe aan een pannetje en draai het vuur middelhoog. Schenk hier een klein scheutje water en de citroensap bij en schep de maïzena bij het fruit.
  7. Laat dit op een middelhoog vuurtje ontdooien en zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert. Gebruik een lepel of vork om een aantal van de bessen te pletten, hierdoor ontstaat een vloeibare blauwe bessensaus.
  8. Laat dit geheel een paar minuutjes zachtjes pruttelen zodat de saus kan indikken.
  9. Schep de saus vervolgens boven op de havermout bodem en verdeel dit netjes.
  10. Verkruimel nu het overgebleven deel van het havermout ‘deeg’ over de bosbessen saus heen.
  11. Plaats het bakblik nu voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  12. Laat vervolgens goed afkoelen en til het bakpapier in zijn geheel uit het bakblik, dit maakt het makkelijker om de blauwe bessen havermout bars aan te kunnen snijden.
  13. Enjoy!

Voedingswaarde per reep

  • Energie - Kcal: 167,8
  • Vetten: 3,3g
  • Koolhydraten: 21,9g
  • Vezels: 9,9g
  • Eiwitten: 8,5g