Eiwitrijke pindakaas muffins

20 maart 2020

Pindakaas liefhebbers opgelet: deze pindakaas muffins zijn voor jullie! Een perfecte eiwitrijke snack voor tussendoor of om tijdens het ontbijten van te genieten. Gemaakt van plantaardige en voedzame ingrediënten zoals havermout, banaan en een handje noten en uiteraard een goede lepel pindakaas.

Laten we snel de keuken in duiken!

Ingrediënten (12 stuks)

  •   200 gram havermout
  •   1 tl kaneel
  •   2 el pindakaas (100% pinda’s)
  •   2 schepjes Orangefit Protein
  •   1 tl bakpoeder
  •   1 banaan
  •   250 ml plantaardige melk
  •   100 ml water
  •   25 gram noten (in stukjes)
  •   snufje zout
  •   optioneel: agavesiroop

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verpulver de helft van de havermout tot meel en mix vervolgens alle droge ingrediënten met elkaar.

3.  Voeg vervolgens de pindakaas, geprakte banaan, plantaardige melk en eventueel wat extra agavesiroop toe.

4.  Roer het beslag goed door.

5. Vet de muffin bakvorm in met kokosolie en vul de vormpjes voor ¾ deel met het beslag.

6. Plaats de pindakaas muffins nu voor 30 minuten in de oven.

7. Laat de muffins na het bakken eerst even goed afkoelen.

Per muffin (1/12)

  • Energie - Kcal: 124,27
  • Vetten: 4,24g
  • Koolhydraten: 13,58g
  • Vezels: 2,21g
  • Eiwitten: 7,10g