Eiwitrijke kerstkoekjes

25 december 2019

De maand december staat bekend om zijn gezelligheid, maar ook vooral om alle lekkernijen. Deze eiwitrijke kerstkoekjes passen perfect bij dit thema!

Maak deze koekjes om te serveren wanneer je visite over de vloer krijgt of voor jezelf wanneer je lekker op de bank een film kijkt.

Met dit basisrecept kun je ook na de feestdagen aan de slag. Voeg je favoriete kruiden toe of druk een nootje (zoals een amandel) in de koekjes voordat ze de oven in gaan.

Zullen we snel aan de slag gaan met deze lekkere eiwitrijke kerstkoekjes?

Ingrediënten (voor 10-12 koekjes)

  • 130 gram havermoutmeel
  • 110 gram kokosolie
  • 1 schepje Orangefit Protein vanille
  • 1 1/2 el agavesiroop
  • 2 el gebroken lijnzaad (4 el water)
  • 100 gram pure chocolade
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout

Tip: voeg eventueel 2 druppeltjes vanille extract toe aan het beslag. Dit zorgt voor een rijke smaak!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Laat de gebroken lijnzaad voor 10 minuten weken in 4 el water.

3. Mix alle droge ingrediënten met elkaar.

4. Mix de (solid) kokosolie met de agavesioop tot dit goed gemengd is. Voeg nu het gebroken lijnzaad mengsel toe.

5. Mix de droge ingrediënten met de hand door het kokosolie mengsel heen tot een grof beslag. Vorm hier een bal van.

6. Plaats het beslag voor 15 minuten afgedekt in de koelkast.

7. Rol het deeg plat en druk hier met een vormpje 10 tot 12 koekjes uit (van ongeveer 1 cm dik).

8. Bak de koekjes nu voor ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven.

9. Laat de koekjes vervolgens goed afkoelen.

10. Optioneel: dip de koekjes voor de helft in (au bain-marie gesmolten) chocolade en laat afkoelen zodat de chocolade hard wordt. 

Tip: wees wel voorzichtig, want de koekjes kunnen makkelijk breken.

Voedingswaarde per koekje

  • Energie - Kcal: 220
  • Vetten: 16,8g
  • Koolhydraten: 10,6g
  • Vezels: 1,6g
  • Eiwitten: 5,2g