Kokos chiapudding met verse mango en collageen

9 april 2021|Eiwitrijke snacks

Ben je op zoek naar een makkelijk recept om lekker mee te ontbijten? Probeer dan onze kokos chiapudding met verse mango. Dit recept is ook ideaal om te combineren met onze Collageen Booster (goed voor de aanmaak van collageen).

De romige kokos chiapudding is super makkelijk om te maken, staat binnen 10 minuten in de koelkast en het enige wat je nog hoeft te doen is hier uiteindelijk wat lekkere verse mango (of ander vers fruit) en eventueel wat extra geraspte kokos aan toe te voegen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 4 tl chiazaad
  • 200 ml ongezoete haver- of amandelmelk
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 schepje Collageen Booster
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 tl kokosrasp
  • Vers fruit zoals mango

Bereidingswijze:

  1. Voeg eerst alle droge ingrediënten toe aan de chiazaad en meng dit goed door elkaar.
  2. Schep dit over in een afsluitbare pot of in een bakje en voeg hier de plantaardige melk en agavesiroop aan toe.
  3. Roer goed door elkaar en sluit de pot of het bakje af.
  4. Plaats vervolgens voor 1 á 2 uur in de koelkast.
    Tip: vind je de chiapudding te vloeibaar? Voeg nog wat chiazaad toe, roer voorzichtig door en plaats dan nogmaals 30 minuten in de koelkast.
  5. Voeg nadat je de kokos chiapudding uit de koelkast hebt gehaald wat lekker vers fruit toe zoals mango, banaan of perzik.

Ready to eat!

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 178,8
  • Vetten: 9,7g
  • Koolhydraten: 13,8g
  • Vezels: 8,0g
  • Eiwitten: 4,9g