vegan-cookie-dough
vegan-cookie-dough

Plantaardige cookie dough

11 oktober 2019|Dessert

Er was vroeger niks zo lekker als de kom uitlepelen waar nog een laatste restje cake- of koekjesbelslag in zat. Daarom hebben we een gezondere en plantaardige variant van cookie dough voor je bedacht en uitgewerkt. Bonus: deze cookie dough is eiwitrijk en klaar in een paar minuten!

Plantaardig koekjesdeeg met pure stukjes chocolade. Je moet het echt zelf proberen! De basis van de vegan cookie dough is gemaakt van uitgelekte kikkererwten. Nee, dit proef je absoluut niet terug. De cookie dough is onder andere op smaak gebracht met de zoetheid van verse dadels. En een snufje kaneel, want dat mag natuurlijk nooit ontbreken.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 200 gram uitgelekte kikkererwten (uit blik en afgespoeld)
  • 1 el pindakaas of amandelpasta
  • 3 dadels (zonder pit)
  • ½ schepje Orangefit Protein vanille
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gebroken lijnzaad (1 el water)
  • 20 gram pure chocolade stukjes
  • Scheutje warm water (ongeveer 50 ml)

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze vervolgens goed af.

2. Laat 1 tl lijnzaad voor 5 minuten weken in 1 el water.

3. Maak gebruik van een keukenmachine om de kikkererwten te mixen met de pindakaas, dadels, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad (na 5 minuten weken) en een scheutje water.

4. Mix tot je een dikke gladde substantie krijgt. Tip: schenk het water beetje bij beetje bij het beslag zodat het mixen van het beslag makkelijker wordt. 

5. Hak in de tussentijd de chocolade in kleine stukjes.

6. Schep de chocolade handmatig door het vegan cookie dough beslag heen. 

7. Klaar. Zo simpel kan lekker zijn!

Voedingswaarde per portie

  • Energie - Kcal: 378,80
  • Vetten: 20,2g
  • Koolhydraten: 23,4g
  • Vezels: 9,0g
  • Eiwitten: 23,4g