Carrot cake muffins

19 april 2019

Verwen jezelf met deze verrukkelijke plant-based carrot cake protein muffins.

Ingrediënten (12 stuks)

Droog

  • 180 gram speltmeel
  • 30 gram Orangefit Protein vanille of choco
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl baking soda
  • 50 gram rozijnen 

Nat

  • 200 gram fijn geraspte wortel
  • 70 gram agavesiroop
  • 120 gram appelmoes
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze (1/12)

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik en vet deze in met bakspray
  3. Meng de droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom
  4. Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een andere mengkom
  5. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten 
  6. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes
  7. Doe de muffins voor 20 minuten in de oven
  8. Laat helemaal afkoelen voordat je ze opeet
  9. Bewaar tot 3 dagen in de koelkast en tot 1 maand (afgedekt) in de vriezer

Voedingswaarde

  • 153 kcal
  • 5,6 gram vetten
  • 18 gram koolhydraten
  • 5,3 gram eiwit