Banaan pindakaas ijs

8 juni 2020

Wist je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelf ijs te maken? En als we zeggen dat het niet moeilijk is om zelfgemaakt ijs te maken, dan bedoelen we dat dit in slechts 3 eenvoudige stappen is gebeurd!

Wees creatief door zelf een topping toe te voegen aan het eiwitrijke ijs. Kies voor stukjes noten, pure chocolade schaafsel, gedroogde kokos of strooi een beetje cacaopoeder over het ijs heen.

Leuk om dit ook samen met kinderen te doen! Laten we snel beginnen.

Ingrediënten (1 portie)

  • 2 bevroren bananen (doe dit de dag van te voren)
  • 2 schepjes Orangefit Protein vanille of banaan
  • 150 gram bevroren mango of ananas
  • 4 grote dadels
  • Snufje gemberpoeder
  • 2 tl pindakaas (of pindapasta)
  • 100 á 150 ml water
  • Optioneel: een handje pinda’s in kleine stukjes

Bereidingswijze

1. Haal de banaan 15 minuten van te voren uit de vriezer.

2. Voeg dit vervolgens samen met het andere bevroren fruit, het water (gebruik eerst 100 ml) en de dadels toe aan een keukenmachine. Mix tot er een glad geheel ontstaat. Tip: is het mixen lastig? Voeg dan steeds een klein beetje water toe.

Optioneel kan je de pindakaas meteen toevoegen aan de keukenmachine.

3. Schep het bananenijs over in een schaaltje, voeg de pindakaas toe en maak eventueel af met wat kleine stukjes pinda.

4. Tip: je kan het ijs ook eerst weer terugplaatsen in de vriezer.

5. Geniet ervan!

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 287,9
  • Vetten: 4,1g
  • Koolhydraten: 38,2g
  • Vezels: 5,1g
  • Eiwitten: 23,4g