Met trots presenteren wij deze zelfgemaakte plantaardige scones met frambozen jam. Heerlijk met wat kokosyoghurt of een laagje haverspread! Wij kunnen alleen maar zeggen: do try this at home!

De scones zijn trouwens ook lekker vol met eiwitten. Maak jij ze binnenkort ook zelf? We zouden het erg leuk vinden als je ons tagt op Instagram! Zo kunnen we meegenieten van jouw (ontbijt) moment waarop je geniet van deze zelfgemaakte plantaardige scones.

Heb je zin in een andere smoothie? Op onze website vind je inmiddels ontzettend veel eiwitrijke smoothies. Neem hier vooral een kijkje!

En mogen we je de eiwitrijke groene weerstand smoothie alvast meteen aanraden? Een favoriet bij ons op kantoor!

Ingrediënten voor 12 scones

  • 250 gram patent tarwebloem
  • 2 schepjes Fit Green Protein vanille of banaan
  • 40 gram kokosolie (solid)
  • 10 gram agavesiroop
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el (gebroken) lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Leg alvast een bakplaat met daarop wat bakpapier klaar.

3. Mix de tarwebloem met de bakpoeder, kaneel, Fit Green Protein en het snufje zout.

4. Voeg vervolgens de kokosolie in 4 delen toe aan de kom met tarwebloem en kleed met je handen tot je een vluchtig brokkelachtig geheel krijgt.

5. Voeg nu beetje bij beetje de amandelmelk en agavesiroop toe en mix dit met je handen door het deeg heen. Kleed niet te hard en te veel, maar precies genoeg om alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zo houd je de scones luchtig!

6. Sluit de kom af met folie en plaats het deeg voor maximaal 15 minuten in de koelkast.

7. Plaats het deeg op het aanrecht of een snijplank en rol dit uit tot een geheel van ongeveer 1.5 / 2 cm dik.

8. Gebruik een springvorm (of koekjes vorm) om de scones uit het deeg te drukken. Plaats de scones nu op de bakplaat die je van te voren hebt klaargezet.

9. Verdeel met een kwast wat van de topping over de scones en plaats de bakplaat voor ongeveer 10-12 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

10. In de tussentijd kan je de homemade frambozen jam maken.

11. Heel simpel: prak de verse frambozen met een vork fijn en voeg hier eventueel nog wat kaneel en agavesiroop aan toe. Gebruik je bevroren frambozen? Voeg deze toe aan een pan op laag vuur en roer door tot de frambozen ontdooit zijn. Herhaal vervolgens dezelfde stappen.
Tip: door 1 tl chiazaad toe te voegen zal de frambozen jam extra compact worden!

12. Haal de scones uit de oven en laat ze even afkoelen.

13. Snijd de scones eventueel doormidden en besmeer met een laagje verse frambozen jam, kokos yoghurt of plantaardige haverspread!

 Voedingswaarde (1/12)

  • Energie - Kcal: 122,8
  • Vetten: 4,0g
  • Koolhydraten: 15,3g
  • Vezels: 0,9g
  • Eiwitten: 6,0g

In samenwerking met Healthy Wanderlust