Wij vinden ze heerlijk, deze goud gebakken havermout bars met zelfgemaakte aardbeienjam en extra eiwitten! Ontzettend makkelijk om te maken, eiwitrijk en ideaal als voedzame snack voor tussendoor.

Door de havermout, noten en zaden voorzie je jouw lichaam van extra energie. Sta je op het punt om de sportschool in te duiken voor een goede workout? Neem een havermout bar mee in je tas.

Stiekem zijn deze smaakvolle bars ook heerlijk als ontbijt. Lees nu snel het recept!

Ben je op zoek naar meer gezonde snack recepten? Onze website staat er vol mee, dus neem vooral hier een kijkje. Mocht je na het maken van deze havermout bars met aardbeienjam de smaak te pakken hebben, dan raden we je ook de no-bake chocolade eiwitrepen en de eiwitrijke brownie bliss balls aan.

Voor beide recepten heb je geen oven nodig en je neemt de snacks makkelijk mee voor onderweg. Geniet ervan!

Ingrediënten voor 8 bars

  • 70 gram havermout
  • 50 gram havermeel
  • 30 gram gemengde noten (in stukjes gehakt)
  • 2 rijpe bananen (gepureerd)
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 el hennepzaad
  • 1 1/2 schepje Fit Green Protein vanille, aardbei of banaan

Ingrediënten voor de aardbeienjam:

  • 200 gram bevroren aardbeien
  • 1 el chiazaad
  • 1 el maple cyrup (of agavesiroop)

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg de bevroren aardbeien met de siroop toe aan een pannetje op laag vuur. Laat gedurende 15 minuten rustig ontdooien terwijl je regelmatig roert, druk de aardebeien wanneer ze zacht zijn vervolgens zachtjes met een vorm fijn.

3. Draai het vuur uit en voeg het chiazaad toe. Laat nog 5 minuten zo staan, zo kan de aardbeienjam indikken.

4. Bekleed een laag bakblik met bakpapier.

5. Meng in een kom de rest van de ingrediënten met elkaar. Dit kan je met de hand doen of met een keukenmachine.

6. Verdeel 2/3 van het beslag over de breedte van het bakblik, zorg ervoor dat de bars ongeveer 1 tot 1,5 cm dik zijn.

7. Smeer hier een laag van de zelfgemaakte aardbeienjam overheen met een spatel.

8. Verkruimel vervolgens de rest van het beslag hier overheen.

9. Plaats voor 15 tot 20 minuten in de oven tot de havermout mooi goudbruin gebakken is. Check regelmatig even of zowel de havermout als de jam niet aanbrandt.

10. Laat vervolgens eerst afkoelen voor je 8 havermout bars uit het geheel snijdt.

11. Bewaar de bars in een afgesloten bakje in de koelkast.

 Voedingswaarde per bar

  • Energie - Kcal: 134,4
  • Vetten: 3,8g
  • Koolhydraten: 16,5g
  • Vezels: 3,2g
  • Eiwitten: 7,3g

In samenwerking met Healthy Wanderlust