Start het weekend met een stapeltje eiwitrijke spinazie pannenkoeken met gebakken appel. Heerlijk luxe! Ook kan je ervoor kiezen om deze eiwitrijke pannenkoeken op zondag te maken, zodat je de rest van de week een lekker tussendoortje hebt. Deze spinazie pannenkoeken zijn namelijk ook heerlijk als ze koud zijn. Door groente toe te voegen aan zoete bakgerechten zorg je ervoor dat het gerecht meteen een stuk voedzamer is. Spinazie is daar perfect voor.

Lees snel hoe jij deze groene pannenkoeken ook thuis kan maken.

Eiwitrijke spinazie pannenkoeken

Ben jij gek op gezondere pannenkoeken? Wij ook. Dat is ook de reden waarom je op de website inmiddels al veel verschillende pannenkoeken recepten kan vinden. Dit is natuurlijk onze nieuwe favoriet, maar ook deze variant met bosbessen en chiazaad kunnen wij absoluut aanraden. Niets zo fijn als de geur van versgebakken pannenkoeken in de ochtend.

Overigens is het heel erg eenvoudig om vegan pannenkoeken te maken. De eieren vervang je simpelweg door gebroken lijnzaad of chiazaad en de melk vervang je voor een plantaardige (ongezoete) variant. Met het recept voor deze spinazie pannenkoeken met gebakken appel laten we je graag zien hoe jij hier ook zelf van kan genieten. Zullen we aan de slag gaan? 

Ingrediënten (voor 8 pannenkoeken)

  • 2 el chiazaad (+6 el water)
  • 2 schepjes Fit Green Protein vanille
  • 1 rijpe banaan
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel)
  • 300 ml ongezoete plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tot 3 handjes bladspinazie
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • kokosolie

Bereidingswijze

1. Meng de chiazaad met het water en laat voor 10 minuten staan.
2. Prak de banaan fijn en mix dit met de spinazie, 150 ml plantaardige melk en het chiazaad mengsel tot een glad geheel in de blender.
3. Verpulver (indien nodig) de havermout fijn.
4. Mix alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier vervolgens de inhoud van de blender aan toe. Voeg hier al roerend nog 150 ml plantaardige melk of water aan toe.
5. Smelt een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schep 1/8 deel van het beslag in de pan. Bak dit voor ongeveer 3 tot 4 minuten tot de bovenkant ingedroogd is.
6. Draai de pannenkoek om en bak voor nogmaals 3 tot 4 minuten. Herhaal dit tot al het pannenkoeken beslag op is.
7. Snijd in de tussentijd de appel in plakjes en verdeel hier een snufje kaneel overheen.
8. Verhit een beetje kokosolie in een aparte koekenpan en bak de appel op een laag vuurtje goudbruin en zacht.
9. Serveer wanneer de spinazie pannenkoeken nog lekker warm zijn.
10. GENIET ERVAN!

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 130,6
  • Vetten: 2,3
  • Koolhydraten: 18g
  • Vezels: 3g
  • Eiwitten: 8g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.