We hebben nog een gezond feestdagenrecept voor jullie! Deze speculaas bliss balls zijn ideaal als verantwoorde snack die qua smaken natuurlijk helemaal bij deze tijd van het jaar passen: Hartverwarmend en super lekker. Dus, wat snoepen we vandaag? Home made speculaas bliss balls! 

December bliss balls

Waarom we zo gek ben zijn op bliss balls? Ze zijn zo makkelijk om te maken, je neemt ze makkelijk mee, kan ze makkelijk invriezen en bewaren en zo heb je altijd een verantwoorde snack mee voor on the go.

Deze speculaas bliss balls doen het ook heel goed op een tafel vol hapjes voor de visite of als vervanging voor de minder gezonde koekjes of chocolaatjes.

Ingrediënten (voor 8 balletjes)

- 50 gram dadels 

- 2 el havermout

- 1 1/2 tl koek en speculaas kruiden

- 1/2 tl kaneel

- snufje zout 

- 2 tl gesmolten kokosolie

- 1/2 schep Fit Green Protein (vanille of chocola) 

- 2 tl chiazaad of lijnzaad 

- 40 gram hazelnoten / cashewnoten 

Hoe maak je ze?

1. Laat de dadels (zonder pit) voor 15 minuten weken in heet water. Mix dit vervolgens tot een puree. 

2. Hak of mix de noten tot hele kleine stukjes. 

3. Mix de havermout, kruiden, gesmolten kokosolie, eiwitpoeder (welke smaak heb jij gebruikt?), chia- of lijnzaad, stukjes noot en de dadelpuree tot een stevig geheel. 

4. Verdeel het deeg in 7 tot 8 gelijken delen en draai tussen beide handen tot bliss balls.

5. Plaats voor min. 15 minuten in de koelkast zodat de bliss balls wat steviger worden. Strooi hier eventueel nog wat extra speculaas kruiden of misschien wel rauwe cacao poeder overheen!

Perfect toch?

Voedingswaarden

- Vetten: 5,15g

- Koolhydraten: 7g

- Vezels: 1,25g

- Eiwitten: 3g

- Kcal: 90

In samenwerking met Health Wanderlust.

  

Gebruikte producten