Pindakaas liefhebbers opgelet: deze pindakaas muffins zijn voor jullie! Een perfecte eiwitrijke snack voor tussendoor of om tijdens het ontbijten van te genieten. Gemaakt van plantaardige en voedzame ingrediënten zoals havermout, banaan en een handje noten en uiteraard een goede lepel pindakaas.

Voeg je favoriete smaak Fit Green Protein toe om de muffins om te toveren tot een eiwitrijk tussendoortje.

Laten we snel de keuken in duiken!

Wat dit recept zo makkelijk maakt is dat de keukenmachine bijna al het werk doet. Meng alle ingrediënten door elkaar, vul de muffinvormpjes en plaats deze in de oven.

Kun jij lekker genieten van een moment voor jezelf en van de heerlijke geur die uit de oven komt. Geen fan van pindakaas? Geen probleem. Op onze website vind je verschillende muffin recepten. Zoals deze variant met groene appel of deze eiwitrijke muffins met matcha.

Ingrediënten

  •   200 gram havermout
  •   1 tl kaneel
  •   2 el pindakaas (100% pinda’s)
  •   2 schepjes Fit Green Protein
  •   1 tl bakpoeder
  •   1 banaan
  •   250 ml plantaardige melk
  •   100 ml water
  •   25 gram noten (in stukjes)
  •   snufje zout
  •   optioneel: agavesiroop

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verpulver de helft van de havermout tot meel en mix vervolgens alle droge ingrediënten met elkaar.

3.  Voeg vervolgens de pindakaas, geprakte banaan, plantaardige melk en eventueel wat extra agavesiroop toe.

4.  Roer het beslag goed door.

5. Vet de muffin bakvorm in met kokosolie en vul de vormpjes voor ¾ deel met het beslag.

6. Plaats de pindakaas muffins nu voor 30 minuten in de oven.

7. Laat de muffins na het bakken eerst even goed afkoelen.

 Per muffin (1/12)

  • Energie - Kcal: 124,27
  • Vetten: 4,24g
  • Koolhydraten: 13,58g
  • Vezels: 2,21g
  • Eiwitten: 7,10g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.