Lekker kleurtje hebben ze hè? Deze eiwitrijke matcha muffins. De groene kleur hebben ze te danken aan het krachtige poedertje dat je wellicht kent als ‘matcha’. Sinds een aantal jaar razend populair geworden in Nederland, maar in landen als China en Japan wordt dit al heel lang gebruikt.

Terecht, want matcha is bijzonder rijk aan antioxidanten en draagt daarom bij aan de algehele gezondheid van het lichaam.

Hoe je deze muffins zelf kan maken? Lees snel mee.

Gezonde matcha muffins

Naast het feit dat matcha een positieve invloed kan hebben op de gezondheid van het lichaam is dat nog niet alles. Zo zou matcha energie en concentratie verhogend zijn, heeft het een reinigend effect op het lichaam en draagt het bij aan de gezondheid van het hart. Best indrukwekkend toch?

Geen slecht idee om dit krachtige groene poeder wat vaker toe te voegen aan verschillende gerechten. Je moet er trouwens wel van houden, want matcha kent een typerende smaak. Probeer ze zelf!

Zin in een ander soort muffin? Probeer dan ook eens onze muffins van groene appel of maak een aantal eiwitrijke chocolade muffins.

Ingrediënten (voor 12 muffins)

  • 200 gram havermout
  • 2 schepjes Fit Green Protein vanille
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl matcha poeder
  • Snufje zout
  • 200 ml plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)
  • Optioneel: amandelschaafsel
  • Optioneel:1 tl agave siroop

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven door op 200 graden.
2. Voeg 3 el water toe aan de gebroken lijnzaad en laat dit voor 10 minuten staan.
3. Prak de bananen fijn.
4. Mix alle droge ingrediënten met elkaar.
5. Mix vervolgens op hoge snelheid de plantaardige melk, banaan en gebroken lijnzaad voor 30 seconden met elkaar.
6. Voeg alle ingrediënten samen en schep goed door.
7. Vet de muffinvormpjes indien nodig in met wat kokosolie.
8. Giet de vormpjes vervolgens voor 3/4 deel vol met het beslag.
9. Verdeel hier eventueel de amandelschaafsel overheen.
10. Plaats de matcha muffins nu voor 15 minuten in de oven.
11. Laat na het bakken even afkoelen voor je de muffins uit de vormpjes haalt.
Tip: bewaar de muffins voor een paar dagen afgesloten in de koelkast.

Voedingswaarde per balletje

  • Energie - Kcal: 97,8
  • Vetten: 1,7
  • Koolhydraten: 13,9g
  • Vezels: 2g
  • Eiwitten: 6g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.