eiwitrijke-havermout-chocolade-muffins

Havermout, Fit Green Protein en chocolade samen in 12 heerlijke muffins!



Ingrediënten

- 200 gram havermout

- 2 scoops Fit Green Protein

- 1,5 tl bakpoeder

- 20 gram cacaopoeder

- 300 gram rijpe bananen (3 stuks ongeveer)

- 2 tl vanille extract

- 250 ml water

- 25 gram gesmolten kokosolie

- 85 gram dadelstroop

- 40 gram pure chocolade, in stukjes



Benodigdheden

- Oven

- 2 mengkommen

- Spatel

- Muffinblik (12 stuks)

- Papieren muffinvormpjes



Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 195 graden

2. Doe de eerste 4 ingrediënten in een mengkom en meng alles met een spatel door elkaar

3. Doe de overige ingrediënten (behalve de chocolade) in een andere mengkom en meng dit ook door elkaar 

4. Doe de twee kommen samen en meng dit weer goed met elkaar

5. Mix met een spatel de stukjes chocolade door het beslag

6. Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinblik

7. Doe de muffins voor 25 minuten in de oven

8. Even laten afkoelen in de oven met een bakpapiertje er overheen en daarna heerlijk smullen!

Tip: wij hebben een combi oven/magnetron waardoor we alleen verwarming van bovenaf hebben. Hierdoor hebben we na 10 minuten een bakpapiertje over de muffins heen gelegd zodat ze niet zouden verbranden. Bij een gewone oven, waarvan van onder en beneden wordt verwarmd, zou dit niet nodig moeten zijn.



Voedingswaarden (per stuk)

- 160 kcal

- 5,3 gram vet

- 22,8 gram koolhydraten

- 7,1 gram eiwit