Ontzettend lekker en vol goede voedingsstoffen: plant-based bananen eiwitbrood! Ideaal voor rondom je training of als tussendoortje.

plantaardig-bananen-eiwitbrood-ig

Ingrediënten 

  • 4 rijpe bananen
  • 250 gram speltmeel
  • 50 gram Fit Green Protein vanille
  • 150 gram gedroogde dadels
  • 50 gram walnoten
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 1 tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Blender
  • Cakeblik

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd drie bananen en 75 gram dadels in stukjes en doe deze in de blender
  3. Doe hierbij de amandelmelk
  4. Meng tot een glad beslag tot nauwelijks nog stukjes ziet
  5. Meng in een kom: speltmeel, Orangefit, bakpoeder, baking soda, kaneel en het snufje zout
  6. Doe het mengsel uit de blender hierbij en meng tot een stevig beslag
  7. Snijd de vierde banaan en de overige 75 gram dadels en stukjes. Spatel deze vervolgens door het beslag
  8. Doe dit ook met de walnoten
  9. Spray een cakeblik in met bakspray of doe er bakpapier in
  10. Doe het mengsel in het cakeblik en plaats hem in de oven
  11. Laat hem 45-50 minuten bakken
  12. Als er een vork schoon uitkomt is hij gaar en klaar om van te smullen!

Voedingswaarde per plak (1/12e)

  • 180 kcal
  • 3,7 gram vet
  • 27 gram koolhydraten
  • 7,2 gram eiwit