Eiwitrijke oliebollen uit de oven

22 december 2020

Yes, het is weer zover! We mogen ons favoriete recept weer maken: Orangefit oliebollen uit de oven! Al jaren is deze oliebol bij ons op kantoor en thuis favoriet. Waarom? Omdat hij onwijs lekker is en een stuk gezonder dan de oliebol uit de frituur.

Wat ons nog enthousiaster maakt? Dat de Orangefit oliebollen geheel plantaardig zijn en ook nog eens eiwitrijk. Wat wil je nog meer?!

Net zo lekker, maar minder vet

Je bakt deze oliebollen heel eenvoudig en kort in de oven, dat betekent dus dat er veel minder vet aan te pas komt. De oliebol valt daardoor ook minder zwaar op de maag, optimaal genieten dus zonder dat je daarna een energiedip krijgt.

We hopen dat je inmiddels net zo enthousiast bent over dit recept als wij, we vertellen je namelijk graag hoe je ze dit jaar ook zelf kan maken.

Ingrediënten: (voor ongeveer 12 oliebollen)

  • 250 gram tarwebloem
  • 250 gram plantaardige kwark
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 ½ tl speculaas en koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el aquafabe (dit is het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 100 gram geweekte krenten (of rozijnen)
  • 1 á 2 schepjes Orangefit Protein vanille
  • 1 á 2 el agavesiroop (wij gebruiken meestal 1 el)
  • Snufje zout
  • Optioneel: 50 gram appel

Tip: laat de krenten (of rozijnen) ongeveer een halfuur van tevoren in koud water weken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix alle natte ingrediënten met elkaar tot een glad geheel.
  3. Voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve de krenten en appel) aan toe, meng goed door elkaar.
  4. Snijd de appel in hele kleine stukjes (optioneel) en kneed dit samen met de geweekte krenten door het beslag heen.

Tip: je hoeft niet lang te kneden, simpelweg de krenten en appel goed door het beslag heen verspreiden is voldoende.

  1. Verdeel het beslag voor de oliebollen nu in 12 kleinere bolletjes, kneed en rol dit tussen je handen.
  2. Plaats dit vervolgens op de bakplaat en schuif voor ongeveer 15 minuten de oven in.
  3. Hebben ze een mooi goudbruin kleurtje? Haal ze dan uit de oven.
  4. Wij vinden de oliebollen warm en met een hoop poedersuiker het lekkerste, probeer het vooral zelf ;-)
  5. En: alvast een gelukkig nieuwjaar!

Voedingswaarde per oliebol

  • Energie - Kcal: 140,8
  • Vetten: 2,6g
  • Koolhydraten: 21,8g
  • Vezels: 1,7g
  • Eiwitten: 6,4g