Speculaas appelcake

17 december 2019|Dessert, Eiwitrijke snacks

Ook voor dit recept blijven we nog helemaal in het thema ‘feestdagen’ hangen, want laten we eerlijk zijn: van kaneel en speculaaskruiden krijgen we sowieso geen genoeg toch?

Deze speculaas appelcake is lekker gezond, makkelijk om te maken en eiwitrijk. Een plakje van deze plantaardige cake is dus ideaal als gezonde snack voor tussendoor, maar doet het ook erg goed bij de koffie.

Serveer een warm plakje appelcake met een bolletje kaneel ijs en je zet een waanzinnig dessert op tafel!

Ingrediënten (voor 10 plakjes)

  • 200 gram amandelmeel  
  • 2 appels
  • 1 banaan
  • 2 schepjes Orangefit Protein vanille
  • 50 ml amandelmelk (optioneel)
  • 2 tl speculaas kruiden (of koekkruiden)
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 50 ml water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken.

3. Verwarm 50 ml water in een pannetje (op laag vuur) en voeg hier de stukken appel aan toe. Plaats de deksel op de pan en laat dit voor 10 minuten gaar stomen, roer regelmatig door.

4. Pureer nu de appel samen met de banaan, agavesiroop en amandelmelk tot een glad geheel. Gebruik hier een staafmixer of blender voor.

5. Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg het appel-mengsel hieraan toe. Schep dit goed door elkaar.

6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.

7. Plaats de speculaas appelcake nu voor ongeveer 45 minuten in de oven. Tip: prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is.

8. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.

Voedingswaarde per plakje

  • Energie - Kcal: 161
  • Vetten: 11,2g
  • Koolhydraten: 9,7g
  • Vezels: 3,8g
  • Eiwitten: 8,1g