Leestijd: 3 min

De lente is het beste moment voor nieuwe gewoontes

31 maart 2024|Lifestyle

Omarm de frisse start van de lente door nieuwe gewoontes aan te nemen. Of om je oude gewoontes weer op te pakken. Dikke kans dat je ze nu wél volhoudt: de lente werkt namelijk in je voordeel. Hier zijn 5 redenen waarom de lente de beste tijd is voor healthy habits.

1. Je motivatie is sky high

Sta je de laatste tijd ‘s ochtends meteen naast je bed te springen? Je bent niet de enige. Stiekem is de lente al begonnen op 20 maart, de datum dat dit jaar de aarde zodanig kantelt, dat de nacht even lang wordt als de dag en we meer zonlicht krijgen. Kom uit je hibernation modus en begin een nieuwe workout-routine. Bonuspunten als je buiten gaat trainen.

2. Je hebt meer energie

In de lente en zomer hebben de meeste mensen meer energie. En als je meer energie hebt gaat alles je net even makkelijker af. Zoals sporten en gezond eten!

3. Mental health check 

De lente is een enorme oppepper voor je mood. Grijp deze periode dus aan om je mentale gezondheid aandacht te geven. Sporten zorgt voor een betere mentale gezondheid, maar ook een korte ochtendmeditatie kan je helpen meer in het hier en nu te zijn, neta ls een dagelijkse lunchbreak-wandeling.

Orangefit® Protein Bar

Lekker voor onderweg, op je werk, na je workout en standaard in de snackla. De Orangefit® Protein Bar is de ideale healthy snack. Proef zelf maar!

Bestel Protein Bar

4. Verhoogde productiviteit

Wil je je werkgewoontes aanpakken of beginnen met sporten in de ochtend? De extra uren daglicht die je cadeau krijgt in dit seizoen maken je productiever, en je hebt meer tijd om to do’s af te strepen en je doelen te behalen. Je kan bijvoorbeeld een uurtje eerder beginnen met werken of dit extra uurtje juist gebruiken om je dag te starten met een workout.

5. Lekker vers

Wil je al een tijd gezonder gaan eten? Dit is hét moment om vers fruit en seizoensgroenten te gaan scoren op de wekelijkse markt of bij je groenteboer. De natuur is zo slim dat ze bij elk seizoen de perfecte groenten en fruit bedacht heeft. Eet met de seizoenen, maak er een spel van en hou bij wanneer wat geoogst wordt, zo word je je heel bewust van wat je eet. 

Waar het op neerkomt

De lente is een tijd die van nature voor meer energie en licht zorgt. Word besties met de lente als je nieuwe gewoontes wil aannemen of je oude gezonde gewoontes weer wil oppakken, dan heb je veel kans dat je ze ook daadwerkelijk volhoudt. Spring cleaning is niet alleen voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Begin nu met positieve veranderingen. Get moving!

Fitter worden, afvallen of spiermassa opbouwen? 

Bestel 2 zakken Orangefit Protein of Orangefit Diet en we begeleiden je met voedingsadvies.

          • Fitblogs

           Speciaal voor jou

           Lees onze blogposts en kom alles te weten over je nieuwe lifestyle en voeding

           Bekijk alle blogs
          • Tips gezonder eten

           Hoe kan ik gezonder eten? (11 tips)

           Lees verder
          • Wat is een gezond vetpercentage?

           Lees verder
          • Stap 1

           Wat moet je eten voor, tijdens en na het sporten?

           Lees verder
          • Kan je afvallen en spieren opbouwen tegelijkertijd?

           Lees verder
          • Bereken jouw caloriebehoefte met onze handige formule

           Lees verder
          • Hoe krijg je meer energie? Probeer deze 8 tips!

           Lees verder
          • Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?

           Lees verder
          • Snel afvallen? Kan, maar doe 't op de Orangefit manier

           Lees verder
          • 8 tips waarmee jij bijdraagt aan een beter milieu

           Lees verder
          • 11 tips tegen honger en eetbuien

           Lees verder