schermafbeelding-2016-11-13-om-09-53-11

Dit weekend is Sinterklaas ons land weer binnen gekomen, dus... tijd voor een recept met proteïne én pepernoten!



Ingrediënten

  • 200 gram havermeel (gemalen havermout in bijvoorbeeld een blender)
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram Fit Green Protein Vanille of Chocolade
  • 400 ml amandelmelk ongezoet
  • 40 gram rozijnen
  • 3 el koekkruiden
  • 3 tl bakpoeder
  • 4 el agave siroop
  • 40 gram kruidnoten (zelfgemaakt of gekocht)

eivervanger:



  • 3 eetlepels lijnzaad (fijngemalen)
  • 9 eetlepels water
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 eetlepel azijn

Topping:



  • Een paar kruidnootjes

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
  3. Meng het gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart 
  4. Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en de eivervanger in een mengkom

Het trucje voor de eivervanger:

  • Doe de theelepel met baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen
  • Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag 
  • Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
  • Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
  • Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten

Tips & tricks:

  • Wij gebruikten een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest het bakblik zo laag mogelijk in de oven zodat het niet ging verbranden
  • Na een minuut of 40 deden wij een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
  • Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
  • Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden

Voedingswaarden (1/12e)

  • 204 kcal
  • 3,6 gram vet
  • 32 gram koolhydraten
  • 9 gram eiwit