plantaardige-kruidnoten-muffins

5,3 gram eiwit per muffin. Smullen maar!



Ingrediënten

- 1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water

- 4 kleine rijpe bananen (300 gram ongeveer)

- 50 ml amandelmelk

- 2 tl vanille-extract

- 75 gram dadelstroop

- 30 ml gesmolten kokosolie

- 2 el koekkruiden

- 1 tl bakpoeder

- 50 gram Fit Green Protein vanille of chocolade

- 100 gram speltmeel

- Paar kruidnootjes van ons eigen recept of gekocht



Benodigdheden

- Oven

- Muffin bakblik (12stks)

- Papieren muffinvormpjes

- Klein kommetje

- Grote mengkom

- Vork



Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden

2. Verdeel de papieren muffinvormpjes over het muffinbakblik

3. Meng 1 eetlepel gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water in een kommetje en zet deze apart

4. Prak de bananen fijn met een vork en meng deze daarna met: amandelmelk, vanille extract, gesmolten kokosolie en dadelstroop

5. Meng in een andere kom de koekkruiden, het bakpoeder, Fit Green Protein en het speltmeel met elkaar

6. Voeg het bananenmengsel bij het Fit Green Protein mengsel en meng samen tot het goed is vermengd

7. Voeg het lijnzaadmengsel hier aan toe en roer dit goed door (wel voorzichtig roeren)

8. Voeg de kruidnootjes eraan toe en roer deze er voorzichtig doorheen

9. Verdeel het mengsel over het muffinblik

10. Top de muffins af met 1 kruidnootje

11. Bak de muffins voor 20 minuten in de oven

12. Even 10-15 minuutjes laten afkoelen voor je ze uit de oven haalt

13. Het lekkerst als ze helemaal zijn afgekoeld



Voedingswaarden (per stuk)

- 126 kcal

- 3,7 gram vet

- 18 gram koolhydraten

- 5,3 gram eiwit