Heb je weleens zelf ijs gemaakt? Het is heel eenvoudig! Voor dit recept heb je namelijk maar een aantal ingrediënten en een beetje geduld nodig. Kun je daarna mooi genieten van plantaardig en eiwitrijk ijs met banaan en bosbessen.

Door onze Fit Green Protein toe te voegen kun je het ijs natuurlijk een extra lekkere smaak geven, maar het zorgt ook voor een romige substantie. Voeg steeds opnieuw ander fruit toe om nieuwe smaken te creëren of voeg stukjes noot toe.

Bekijk nu snel hieronder hoe je dit verrukkelijke en gezonde ijs zelf thuis kunt maken.

Eiwitrijk bananen-bosbessen-ijs

Een bolletje eiwitrijk ijs met banaan en bosbessen is lekker als snack of rondom het sporten. Een tip van ons: haal het ijs minimaal een halfuur van tevoren uit de vriezer. Zo kun je het ijs veel makkelijker op een hoorntje of in een schaaltje scheppen. Maak het af met wat geroosterd amandelschaafsel of stukjes noot. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 schepje Fit Green Protein vanille (een andere smaak kan ook)
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram bevroren bosbessen
  • 1/2 tl kaneel

Belangrijk: leg de gepelde bananen minimaal 3 uur van tevoren in de vriezer. 

Bereidingswijze

1. Haal de bananen uit de vriezer. Giet de kokosmelk over in een keukenmachine en voeg hier de bananen, het eiwitpoeder en de kaneel aan toe.
2. Mix tot een glad geheel.
3. Schep vervolgens de bosbessen hier handmatig doorheen.
4. Schep het mengsel over in een bak en plaats dit voor minimaal 6 uur in de vriezer. Tip: staat het ijs langer in de vriezer? Haal dit dan minimaal een halfuur voordat je het ijs wilt opscheppen uit de vriezer. Zo kan het ijs zachter worden.
5. Geniet van je eiwitrijke ijsje!

Voedingswaarde per portie (1/6)

  • Energie - Kcal: 108,8
  • Vetten: 4g
  • Koolhydraten: 13g
  • Vezels: 2,2g
  • Eiwitten: 5g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.