Gezonde bosbessen pannenkoeken

6 mei 2022|Lunch

We hebben wat lekkers voor je om te cheffen. Bosbessen pannenkoeken! Met wat fruit of yoghurt een onweerstaanbare combi.

Tip: maak wat extra van deze pannenkoeken, zodat je deze in de koelkast kan bewaren. Koud zijn ze namelijk ook heel erg lekker en ideaal als gezonde eiwitrijke snack to go.

Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken)

  • 1 rijpe banaan (geprakt)
  • 150 gram (diepvries) bosbessen
  • 150 gram havermeel
  • 200 ml ongezoete haver- of amandelmelk
  • 100 ml water
  • 1 á 2 schepjes Orangefit Protein vanille of banaan
  • 1 el chiazaad (+ 4 el water)
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Laat de chiazaad voor 10 minuutjes wellen in lauwwarm water.
  2. Verpulver indien nodig de havermout tot meel.
  3. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en schep door elkaar. Prak de banaan en voeg dit samen met de plantaardige melk, de chiazaad en het water toe aan de droge ingrediënten.
  4. Gebruik een vork om alle ingrediënten met elkaar te mengen tot er een dik pannenkoekenbeslag ontstaat.
  5. Schep hier vervolgens voorzichtig de bosbessen doorheen.
  6. Smelt wat koksolie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  7. Schep hier het beslag in en bak de pannenkoeken voor ongeveer 5-7 minuten aan beide kanten. Keer om wanneer het beslag van de bovenkant van de pannenkoek droog is.

Tip: wordt het beslag wat te droog? Dat komt doordat de havermout het vocht blijft opnemen. Giet er dan wat extra water bij zodat je het beslag weer makkelijker in de pan kan scheppen.

  1. De pannenkoeken zijn klaar wanneer ze aan beide kanten een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen.
  2. Ready to serve!

Voedingswaarde per pannenkoek

  • Energie - Kcal: 87,3
  • Vetten: 2,5g
  • Koolhydraten: 9,7g
  • Vezels: 2,7g
  • Eiwitten: 5,6g