Nicecream met bosbessen en courgette

20 juli 2020

Zin om jezelf of je gezin te verwennen met een heerlijk verfrissend ijsje? Probeer dan eens deze gezonde plantaardige variant. Nicecream gemaakt van bevroren fruit en zonder toegevoegde suikers!

Wat extra leuk is? Het kost je nauwelijks tijd en werk in de keuken om te maken. En courgette? Ja, zeker! Met courgette maak je het ijsje extra voedzaam, zonder dat je de groente terug proeft. Ideaal, toch?

We vertellen je graag hoe je dit in een paar stappen maakt.

Voor het maken van deze nicecream heb je geen zuivel nodig. Je kan het ijs eventueel romiger maken door wat volle kokosmelk toe te voegen. Experimenteer er op los met verschillende smaken door de volgende keer in plaats van bevroren bosbessen te kiezen voor bevroren mango of aardbeien.

Mogen we je nog een laatste tip geven? Je kan ook steeds een andere smaak van onze Orangefit Protein toevoegen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ingrediënten (2 porties)

  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 bevroren banaan
  • 150 gram geschilde bevroren courgette
  • 75 gram bevroren blauwe bessen
  • 1 schepje Orangefit Protein naar keuze

Tip: bevries de banaan en courgette (beide zonder schil) in kleine stukken een dag van tevoren in.

Bereidingswijze

1. Haal de bevroren banaan en courgette uit de vriezer en laat voor ongeveer 15 minuten een beetje ontdooien, hierdoor kan je de groente en het fruit makkelijker pureren tot ijs.

2. Mix alle ingrediënten op lage snelheid met behulp van een keukenmachine tot een glad en romig geheel. Tip: schep af en toe even door voordat je verder mixt.

3. Schep de nice cream over in een schaaltje en maak eventueel af met wat vers fruit of geraspte kokos.

Tip: vind je het ijs na het mixen te zacht? Plaats het in zijn geheel dan een tijdje terug in de vriezer.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 143,4
  • Vetten: 1,3g
  • Koolhydraten: 18,9g
  • Vezels: 4,7g
  • Eiwitten: 12,5g