Eiwitrijke cinnamon rolls

3 december 2020

Verwen jezelf, je visite of je vriend(in) met deze heerlijke cinnamon rolls. Wij vinden deze makkelijke cinnamon rolls echt geweldig. En we verwachten dat zij er net zo over zullen denken :-)

Voor het maken van deze cinnamon rolls gebruik je kant-en-klaar croissantjesdeeg, je kan daar ook plantaardige varianten van kopen. En geloof ons, het voorwerk is al de halve pret, want de keuken ruikt tijdens het bakken echt heerlijk. 

Serveer de cinnamon rolls met wat vanille yoghurt en om dit extra eiwitrijk te maken kan je er natuurlijk voor kiezen om hier een schepje Orangefit Protein vanille of chocolade aan toe te voegen. Goed, genoeg gekletst, laten we snel de keuken induiken en deze overheerlijke vegan cinnamon rolls maken. Je moet ze namelijk echt eens zelf proberen!

Ingrediënten (voor 6 rolls)

  • 1 blik kant-en-klaar croissantjesdeeg
  • ½ tl kaneel + ½ tl koekkruiden
  • 90 gram dadels

Topping:

  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 1 schepje Orangefit Protein vanille of choco

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (zoals aangegeven staat op de verpakking van het croissantjesdeeg) en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Laat de dadels zonder pit 10 minuten weken in heet water. Giet af en pureer. Voeg eventueel een klein scheutje water toe zodat het pureren makkelijker gaat.
  3. Rol het deeg uit en druk de snijdrandjes goed tegen elkaar aan, zodat het een groot geheel vormt.
  4. Gebruik een kwast om de dadelpuree over het deeg heen te verdelen. Strooi ook de kruiden hier overheen.
  5. Rol het deeg op tot een rol.
  6. Snijd met een scherp mes ongeveer 6 plakjes van de rol en plaats deze op het bakpapier.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cinnamon rolls in ongeveer 10 tot 12 gaar.
  8. Meng in de tussentijd de yoghurt met de Orangefit Protein zodat de topping klaar staat.
  9. Serveer de cinnamon rolls nu ze nog lekker warm zijn, enjoy!

Voedingswaarde (per cinnamon roll)

  • Energie - Kcal: 203,8
  • Vetten: 7,8g
  • Koolhydraten: 24,8g
  • Vezels: 1,9g
  • Eiwitten: 7,2g