Sneeuwbal bliss balls

14 januari 2021|Eiwitrijke snacks, Dessert

Ben je op zoek naar gezondere en eiwitrijke snacks om tijdens de winterdagen van te genieten? Daar helpen we je heel graag bij! Onze website staat vol met lekkere, eiwitrijke en voedzame recepten, dus neem vooral hier een kijkje voor een overzicht van alle recepten. 

Eiwitrijke en plantaardig

Deze sneeuwbal bliss balls zijn plantaardig, eiwitrijk en je maakt ze in slechts een paar eenvoudige stappen. Ideaal als tussendoortje of pre-workout snack!

Heb je de smaak te pakken en vind je het leuk om deze bliss balls op verschillende manieren te maken? We kunnen je ook zeker deze red velvet variant aanraden en ook deze eiwitrijke karamel zeezout versie is super lekker!

Ingrediënten (voor 10 bliss balls)

  • 60 gram dadels
  • 2 el havermout
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 tl hennepzaad
  • 1 tl maca poeder
  • 1 schepje Protein vanille of banaan
  • 1/2 kaneel
  • Flinke zout + gemberpoeder
  • Scheutje amandelmelk/water 
  • Als topping: poedersuiker en/of kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Laat de dadels van tevoren even voor 10 minuten weken in heet water (hierdoor worden ze een stuk zachter).
  2. Giet de dadels vervolgens af en mix dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) in een keukenmachine tot alle ingrediënten grof gemalen zijn.
  3. Kneed de mix tussen je handen en rol hier ongeveer 10 bliss balls van.
  4. Strooi vervolgens wat poedersuiker en/of kokosrasp op een bord en rol de bliss balls hier doorheen tot je vegan sneeuwball bliss balls hebt ;-)
  5. Bewaar de bliss balls in een afgesloten bakje in de koelkast, zo blijven ze langer houdbaar.

Voedingswaarde per bliss ball

  • Energie - Kcal: 140,8
  • Vetten: 3,1g
  • Koolhydraten: 6,1g
  • Vezels: 0,8g
  • Eiwitten: 3,9g