Nicecream met bosbessen en courgette

13 juli 2022|Dessert

Maak van je zomer work-out een feestje met een bolletje bosbessen banaan ijs. Ook lekker en guilt-free als snackje tussendoor. Een tip van ons: haal het ijs minimaal een halfuur van tevoren uit de vriezer. Zo kun je het makkelijker op een hoorntje of in een schaaltje scoopen. Maak het af met wat geroosterd amandelschaafsel of stukjes noot. Alsof je op vakantie bent! 

IJs maken is een makkie. Voor dit recept heb je namelijk maar een paar ingrediënten en een beetje geduld nodig. Onze Orangefit Protein maakt van het fruitige ijs een echte romige krachtpatser. Voorkom sleur en probeer de lekkerste seizoensvruchten eens of top af met nootjes 😋

Ingrediënten (2 porties)

  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 bevroren banaan
  • 150 gram geschilde bevroren courgette
  • 75 gram bevroren blauwe bessen
  • 1 schepje Orangefit Protein naar keuze

Tip: bevries de banaan en courgette (beide zonder schil) in kleine stukken een dag van tevoren in.

Bereidingswijze

1. Haal de bevroren banaan en courgette uit de vriezer en laat voor ongeveer 15 minuten een beetje ontdooien, hierdoor kan je de groente en het fruit makkelijker pureren tot ijs.

2. Mix alle ingrediënten op lage snelheid met behulp van een keukenmachine tot een glad en romig geheel. Tip: schep af en toe even door voordat je verder mixt.

3. Schep de nice cream over in een schaaltje en maak eventueel af met wat vers fruit of geraspte kokos.

Tip: vind je het ijs na het mixen te zacht? Plaats het in zijn geheel dan een tijdje terug in de vriezer.

Voedingswaarde

  • Energie - Kcal: 143,4
  • Vetten: 1,3g
  • Koolhydraten: 18,9g
  • Vezels: 4,7g
  • Eiwitten: 12,5g