Wat gebeurde er in 2020 op het gebied van gezondheid en duurzaamheid?

9 december 2020|Lifestyle|Leestijd: 3 min

Nog een paar weken, dan zit 2020 er op. Een mooie tijd om terug te blikken op de afgelopen twaalf maanden. Orangefit draagt bij aan een betere, fittere en gezondere wereld. Laten we dus eens kijken wat er in 2020 gebeurde op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

Focus op persoonlijke gezondheid

2020 is een jaar die we allemaal niet snel zullen vergeten. Een positief gevolg van de corona-situatie is dat we meer aandacht schenken aan een gezonde lifestyle. Een sterk immuunsysteem staat bij velen hoog op de agenda en we vinden onze gezondheid dan ook belangrijker dan ooit. 

Door veel thuis te werken en een sluiting van de horeca hebben we ook meer vrije tijd gekregen. Die tijd wordt besteed aan wandelen, fietsen en buiten sporten. Ook eet de gemiddelde Nederlander gezonder dan voorheen (1)!

Meer plantaardig / vega(n)

Over gezond eten gesproken: de populariteit van plantaardige voeding neemt toe in Nederland. Ieder jaar weer en zeker de afgelopen twee jaren. Uit onderzoek van de Vegetariërsbond blijkt dat het aantal mensen dat vegetarisch eet de afgelopen twee jaar met 50% is gestegen (2). Van de Nederlandse bevolking eet 1,5% dagelijks veganistisch en 3,9% vegetarisch.

Vegetarische ‘vleesnamen’ mogen blijven

De vleesindustrie wilde dit jaar een verbod op vleesnamen bij vegetarische gerechten. Ze stelden dat het misleidend was. Namen als ‘vegaburgers’ zouden veranderd moeten worden naar ‘vegaschijven’ en ‘vegaworstjes’ naar ‘vegabuizen’. 

Ook Zondag met Lubach besteedde er aandacht aan.

Gelukkig heeft het Europees Parlement dit voorstel afgeschoten met een flinke meerderheid aan stemmen. Vegetarische producten mogen hun ‘vleesnamen’ dus gewoon blijven voeren! 

Meer bewustzijn door spraakmakende documentaire

Netflix doet het opnieuw! Waar ze eerder met documentaires als Cowspiracy, The Game Changers en What The Health maatschappelijke discussies over duurzaamheid en gezondheid stimuleerden, was de hit van 2020 A Life On Our Planet van David Attenborough.

In zijn eerdere documentaires Planet Earth en Life bracht de 93-jarige bioloog de schoonheid van onze planeet in kaart. In zijn laatste documentaire vertelt hij een ander verhaal: namelijk hoe we er een potje van hebben gemaakt met zijn allen. Gelukkig eindigt de documentaire hoopvol met handvaten om tot een oplossing te komen.

Bekijk hier de trailer van de documentaire.

De documentaire behaalde op Netflix in bijna ieder land de Top 10 en heeft op social media voor veel positieve aandacht en discussie gezorgd. 

Highlights Orangefit

Ook bij Orangefit hebben we niet stilgezeten. Natuurlijk vierden we dit jaar ons 5-jarig bestaan! Dat pakten we groots aan: we lanceerden onze nieuwe website en hebben gedaan wat onze fans vroegen: de klittenbandsluiting voor Orangefit Protein!

Ook introduceerden we een nieuwe verpakking van 100% recyclebaar materiaal. Orangefit is hiermee de eerste in Europa voor producten met een langere houdbaarheidsdatum. Daar zijn we nog steeds enorm trots op.

Tot slot hebben we dit jaar een aantal nieuwe producten ontwikkeld: de Collageen Booster en Probiotica. Uiteraard volledig van plantaardige producten gemaakt. En natuurlijk onze Eco Bottle - ook gemaakt van 100% plantaardige materialen, van dop tot bottom!

Benieuwd wat je in 2021 kan verwachten op het gebied van gezondheid en duurzaamheid? Lees onze vooruitblik op het volgend jaar.