The Natural Health Company, hoe is deze ‘speciaalzaak’ ontstaan?

Het echte begin is gemaakt in 1977 door Leon van Oers, eigenaar van TNHC Amsterdam. Zelf ben ik zo'n 15 jaar geleden begonnen als stagiair bij toenmalig TNHC Breda, nu is dat Health Advies Breda geworden. Iets meer dan 4 jaar geleden heb ik de winkel in Den Haag overgenomen. Sindsdien is het uitgangspunt veranderd van resultaat op sportgebied naar werken aan de ultieme gezondheid.

Wat werkt voor jullie goed om nieuwe klanten aan te trekken?

Om heel eerlijk te zijn: mensen aantrekken is niet mijn sterkste kant. Ik ben dan ook vooral bezig met het vasthouden van klanten door voor iedereen mijn uiterste best te doen, mijn kennis op peil te houden en uiteraard een goede service te verlenen.

Als mijn vaste klanten enthousiast zijn dan hoop ik dat zij het hier ook over hebben met vrienden en familie.

Wat is volgens jou het meest bepalend voor het succes van The Natural Health Company?

Kennis! Hiervoor komen m'n klanten naar de winkel, om persoonlijk geholpen te worden met kennis die up-to-date is.

Wat vind je van de stelling "Marketing word ook voor retailers steeds belangrijker"?

Zoals eerder aangegeven is marketing niet mijn sterkste kant. Althans, niet in de algemeen geaccepteerde betekenis van het woord. Ik zie het verlenen van een uitstekende service en mijn best doen voor mensen in de winkel als de beste marketing die er is en een vorm van marketing die bij mij als persoon past.

Spelen jullie in op foodtrends? Zo ja, hoe?

Als het een goede trend is zeker, maar we laten er ook heel veel aan ons voorbij gaan. De 'trend' naar plantaardig bijvoorbeeld spelen we wel op in door een mooi en kwalitatief assortiment samen te stellen met plantaardige producten.

Verder denk ik dat plantaardig niet meer een trend is maar inmiddels echt geaccepteerd is als vaste lifestyle.

Wat is voor jullie de reden om voor Orangefit te kiezen?

We werken eigenlijk al vanaf het begin samen. Ik heb de groei van Orangefit vrij bewust en vanaf het begin meegemaakt wat ontzettend leuk is om te zien! We zijn ontzetten blij met jullie. Met name vanwege de kwaliteit, smaak en gebruiksvriendelijkheid van de producten.

Hoe ziet jullie aanbod eruit of wat maakt jullie aanbod uniek?

Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld maar ik denk dat ik kan zeggen dat we een hele mooie selectie merken hebben staan. Merken met een hoge kwaliteitsstandaard en elk met zijn uitblinkers. Daarnaast zijn we een klein en adaptief bedrijf en dat zie je terug in ons assortiment.

Goed personeel is belangrijk! Hoe trekken jullie goede mensen aan en hoe proberen jullie ze te behouden?

Het vinden van goed personeel is misschien wel de grootste uitdaging voor de kleine retailer. Voor mij zijn er twee dingen belangrijk en daar selecteer ik dan ook op. Ik moet zelf op de persoon kunnen vertrouwen en ik vind het belangrijk dat mensen die in de winkel komen in goede handen zijn.

Om goed personeel te behouden denk ik dat het belangrijk is om er voor te zorgen dat ze plezier hebben in hun werk en dat er voldoende uitdaging is.

We zijn al ruim vier jaar partners! Wat zijn jullie beste verkooptips voor andere winkeliers?

Probeer niks te verkopen. Iedereen die je winkel in komt is een mens en geen wandelende portemonnee. Het beste advies is eigenlijk altijd een eerlijk advies. Als dit betekent dat je op dat moment niks verkoopt is dat prima. Mensen waarderen dat en weten je over een week, maand of jaar wel weer te vinden.

Wat ik met Orangefit heb gemerkt wat goed werkt is om af en toe wat proteïne 'shotjes' uit de delen aan klanten. Vaak worden plantaardige eiwitten nog gezien als niet lekker maar bij Orangefit is dit zeker niet het geval. Julile producten vinden mensen erg lekker en door ze het te laten proeven zijn ze vaak al overtuigd.

Steeds meer mensen gaan plantaardiger eten. Wat merken jullie hiervan?

Dat is iets dat wij zeker merken! Het is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling. We hebben de afgelopen 2 jaar een hele duidelijke verschuiving gezien naar veganistische alternatieven. Bijvoorbeeld van wei naar plantaardige eiwitten maar er is ook veel meer behoefte naar bijvoorbeeld plantaardige Vitamine-D, Omega-3 en belangrijke supplementen voor vegetariërs en veganisten als B12.