In samenwerking met onze voedingsdeskundigen, (top)atleten en coaches hebben we bij Orangefit een tweetal nieuwe producten ontwikkeld:

(1) Fit Green Meal Diet: een gezonde, plantaardige dieetmaaltijd en (2) Fit Green Hero: een gemakkelijke, plantaardige alles-in-1-shake.

Maar wat is een maaltijdvervanger? Wat zijn de voordelen? Wat is het verschil tussen een dieetmaaltijd en een alles-in-1-shake? Welke kun je het beste nemen? En hoeveel heb je per dag nodig?

In dit artikel geven we uitleg over maaltijdvervangers en waar deze voor bedoeld zijn. Ook zetten we voor je op een rij wat het verschil is tussen onze beide producten en welke het beste past bij jouw doel en jouw persoonlijke leefstijl.

Waarom zou je een maaltijd vervangen?

Een voedingspatroon dat o.a. bestaat uit veel groenten en fruit, voldoende (plantaardige) eiwitten, gezonde vetten, volwaardige producten en zo min mogelijk bewerkte voeding is veruit de belangrijkste basis voor je lichaam en je prestaties.

Het is echter tegenwoordig niet altijd even eenvoudig om gezond te blijven eten. We hebben het druk en worden vaak verleid door onze omgeving om niet altijd de beste keuzes te maken.

Het is dan handig om een maaltijd of tussendoortje te kunnen nemen die de juiste voedingsstoffen bevat en waarvan je weet dat het past binnen jouw actieve leefstijl en bijdraagt aan jouw doel.

Wat is een maaltijdvervanger?

Een maaltijdvervanger is bedoeld om dagelijks één of meerdere maaltijden te vervangen als ondersteuning van een dieet. Maaltijdvervangers worden vaak gebruikt bij gewichtsbeheersing en tijdens het afvallen, maar ook sporters maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van een complete maaltijdvervanger als aanvulling op hun dagelijkse voeding.

We onderscheiden min of meer twee verschillende soorten maaltijdvervangers:

1.      Maaltijdvervanger.
Dit is een laag energetische (kcal) dieetmaaltijd die wordt gebruikt ter vervanging van een hoofdmaaltijd tijdens het afslanken en voor gewichtsbeheersing.

2.      On-the-go-maaltijd.
Dit is een complete shake met een goede combinatie van eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. Bedoeld voor iedereen die op een eenvoudige maar bewuste manier zijn dagelijkse voedingsstoffen wil binnen krijgen.

Maaltijdvervangers moeten aan een aantal (wettelijke) voorwaarden voldoen:

Een maaltijdvervanger bevat tussen de 200 en 400 kcal per maaltijd en bestaat voor 25 tot 50% uit eiwitten, maximaal 30% uit vet en heeft minimaal 10 gram vezels. Daarnaast bevat een maaltijdvervanger ten minste 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitaminen en mineralen.

Dit is om ervoor te zorgen dat wanneer je al je hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, diner) zou vervangen door een maaltijdvervanger, je in ieder geval wel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Wat zijn de voordelen van een maaltijdvervanger?

Om af te vallen is het belangrijk dat je lichaam minder kcal binnen krijgt dan het nodig heeft. In de praktijk blijkt dat het voor veel mensen lastig is om hun dagelijkse caloriebehoefte in te schatten en bij te houden.

Het vervangen van een complete maaltijd is dan een eenvoudige manier om bewust te blijven eten en je dagelijkse inname te controleren.

De voordelen van een maaltijdvervanger:

  • Helpt bij het afslanken
  • Ondersteunt bij gewichtsbeheersing
  • Bevat minder calorieën dan een gewone maaltijd
  • Bevat voldoende vitaminen en mineralen
  • Rijk aan eiwitten en vezels
  • Meer controle over je dagelijkse calorie-inname
  • Gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken

Wat is het verschil tussen Fit Green Meal Diet en Fit Green Hero?

Met zowel Fit Green Meal Diet als Fit Green Hero kun je op een verantwoorde manier een complete maaltijd of een tussendoortje vervangen en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.

Beide producten bestaan uit de beste plantaardige ingrediënten en bevatten geen kunstmatige zoet- en smaakstoffen. Het verschil zit dus in de details.

Fit Green Meal Diet is een dieetmaaltijd (maaltijdvervanger) die speciaal ontwikkelt is voor gewichtsbeheersing. Het is laag in calorieën, bevat relatief veel eiwitten en vezels en heeft een hogere hoeveelheid vitamines en mineralen. Dit om tekorten te voorkomen tijdens een caloriebeperkt dieet.

Ook is aan Fit Green Meal Diet groene thee extract toegevoegd wat bijdraagt aan een betere vetverbranding en een positief effect heeft bij het afvallen en gewichtsbeheersing.

Fit Green Hero is een alles-in-1-shake (on-the-go-maaltijd) die iets meer calorieën bevat, met een optimale verhouding van macronutriënten. Ideaal als maaltijd, tussendoortje of extra voeding rondom het sporten.

Welke je uiteindelijk kiest is mede afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, hoe je het wilt gaan gebruiken en wat het beste bij jou past.

Ben je op zoek naar een gezonde, complete maaltijd of verantwoord tussendoortje? Hiervoor zijn beide producten zeer geschikt. Wil je graag wat afvallen? Dan is Fit Green Meal Diet de betere optie. Zoek je als sporter een gezonde en eenvoudige aanvulling op je dagelijkse voeding? Dan is Fit Green Hero jouw persoonlijke held!

Hoeveel moet je dagelijks nemen?

Hoeveel je nodig hebt is per persoon verschillend en hangt mede af van jouw doel, persoonlijke leefstijl en de totale hoeveelheid calorieën die jij dagelijks nodig hebt.

Wel kunnen we je een aantal richtlijnen geven over hoe je Fit Green Meal Diet en Fit Green Hero het beste kunt gebruiken:

Wil je al je hoofdmaaltijden op een dag vervangen?

Neem dan 3 schepjes Fit Green Meal Diet of 3-4 schepjes Fit Green Hero per maaltijd om aan de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels, vitamines, mineralen en eiwitten te komen.

Vervang je 1 of 2 hoofdmaaltijden per dag?

Neem ten minste 2-3 schepjes om ervoor te zorgen dat je per maaltijd al een groot gedeelte van je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen krijgt. Wanneer je Fit Green Meal Diet of Fit Green Hero gebruikt als tussendoortje, kun je het beste zelf experimenteren met 1 of 2 schepjes (eventueel i.c.m. fruit) om te kijken wat jij prettig vindt en wat jou goed verzadigd.

Voor (kracht)sporters is het gunstig om per maaltijd ongeveer minimaal 20-30g eiwitten binnen te krijgen.

Gebruik je Fit Green Meal Diet of Fit Green Hero rondom je trainingen of het sporten, dan kun je het beste 2 schepjes nemen om aan deze minimale hoeveelheid eiwitten te komen.

Conclusie

Fit Green Meal Diet is een volwaardige plantaardige maaltijdvervanger en Fit Green Hero is een plantaardige on-the-go-maaltijd die alle essentiële voedingsstoffen bevatten.

Ideaal voor tijdens het afvallen, rondom je training of wanneer je het gewoon te druk hebt en niet wilt stressen over een gezonde maaltijd.

Fit Green Meal Diet en Fit Green Hero zijn een uitstekende optie om iets lekkers te kunnen nemen en toch aan je dagelijkse vitaminen en mineralen te komen.

Zo kun je, wanneer je daar behoefte aan hebt, op een gemakkelijke en gezonde manier een maaltijd vervangen en krijg je de juiste voedingsstoffen binnen die passen binnen jouw leefstijl, helpen bij het afvallen of bijdragen aan jouw doel en jouw prestaties.

Onze plantaardige maaltijdvervangers 

 

Gezond afvallen

 

Plantaardige alles-in-1-shake