Bij Orangefit werken we elke dag keihard om de allerbeste plantaardige producten te maken die bijdragen aan een gezondere en fittere wereld.

Op dit moment bestaat ons assortiment uit plantaardige eiwitten (Fit Green Protein), plantaardige maaltijdvervangers (Fit Green Meal Diet en Fit Green Hero) en een heerlijke energiereep verrijkt met extra proteïne (Fitbar).

In dit artikel leggen we je graag uit wat verschil is tussen onze plantaardige eiwtten en de maaltijdvervangers.

Fit Green Protein: plantaardige eiwitshake

Fit Green Protein is een 100% natuurlijk en plantaardige eiwitshake gemaakt van hoogwaardig erwten-eiwit met eenc compleet aminozuurprofiel.

Het is een complete bron van plantaardige eiwitten, natuurlijke bron van vezels en is vrij van verzadigde vetten, lactose, suiker, gluten en cholesterol. Dit maakt Fit Green Protein de ideale keuze voor iedereen die op een bewuste en verantwoorde wijze bouwt aan een gezond en fit lichaam.

Wanneer gebruik je een eiwitshake?

Sporters en atleten maken vaak gebruik van een eiwitshake omdat eiwitten bijdragen aan spiergroei en helpen bij het herstel van een training.

Maar niet alleen sporters hebben baat bij het gebruik van een eiwitshake. Het is ook een hele goede aanvulling voor mensen die grotendeels plantaardig eten (o.a. vegetariërs en veganisten), ouderen (vanwege een hogere eiwitbehoefte) en een verantwoorde keuze bij gewichtsbeheersing en tijdens het afvallen.

Fit Green Protein past uitstekend binnen een eiwitrijk dieet en een gezonde leefstijl en is een lekkere en eenvoudige manier om aan je dagelijkse portie (extra) eiwitten te komen.

Fit Green Hero en Fit Green Meal Diet: maaltijdvervangers

We onderscheiden min of meer twee verschillende soorten maaltijdvervangers:

1.      Maaltijdvervanger.

Dit is een laag energetische (kcal) dieetmaaltijd die wordt gebruikt ter vervanging van een hoofdmaaltijd tijdens het afslanken en voor gewichtsbeheersing.

Fit Green Meal Diet is een maaltijdvervanger die speciaal ontwikkelt is voor gewichtsbeheersing. Het is laag in calorieën, bevat relatief veel eiwitten en vezels en heeft een hogere hoeveelheid vitamines en mineralen. Dit om tekorten te voorkomen tijdens een caloriebeperkt dieet.

2.      On-the-go-maaltijd.

Dit is een complete alles-in-1-shake met een goede combinatie van eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. Bedoeld voor iedereen die op een eenvoudige maar bewuste manier zijn dagelijkse voedingsstoffen wil binnen krijgen. Handig voor als je druk bent of geen zin hebt om een maaltijd voor te bereiden.

Fit Green Hero is een on-the-go-maaltijd met een optimale verhouding van macronutriënten. Ideaal als maaltijd, tussendoortje of extra voeding rondom het sporten.

Wanneer gebruik je een maaltijdvervanger?

Een maaltijdvervanger is bedoeld om dagelijks één of meerdere maaltijden te vervangen als ondersteuning van een dieet. Maaltijdvervangers worden vaak gebruikt bij gewichtsbeheersing en tijdens het afvallen, maar ook sporters maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van een complete maaltijdvervanger als aanvulling op hun dagelijkse voeding.

Wat is het verschil tussen een eiwitshake en een maaltijdvervanger?

Een eiwitshake zoals Fit Green Protein, zegt het eigenlijk al, het bestaat hoofdzakelijk uit eiwitten en heeft verder geen extra voedingsstoffen en toevoegingen. Het is met name gericht op het herstellen van spieren en het verrijken van je voedingspatroon met extra eiwitten. Lekker om te drinken met water of te verwerken in je smoothies en recepten.

Een maaltijdvervanger of alles-in-1-shake bevat veel meer dan alleen eiwitten. Het bevat ook koolhydraten, gezonde vetten, een volwaardige hoeveelheid vezels en vitamines en mineralen. Fit Green Meal Diet en Fit Green Hero hebben een compleet voedingsprofiel en kunnen daarom perfect worden toegepast als compleet tussendoortje of bij meerdere scheppen als complete maaltijd. 

Welke kan ik het beste gebruiken?

Welk van onze producten je wilt gebruiken is afhankelijk van je persoonlijke leefstijl en hangt mede af van je doel.

Wil je op een gezonde en eenvoudige manier je dagelijkse eiwitten binnen krijgen of heb je extra eiwitten nodig voor optimaal herstel na het sporten? Dan is Fit Green Protein zeer geschikt als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Je kunt Fit Green Protein nemen rondom je training en ook is het heel gemakkelijk te gebruiken als eiwitrijk tussendoortje (bijv. i.c.m. fruit of sojayoghurt) of als ingrediënt in recepten en smoothies.

Wil je wat afslanken of ben je gewoon op zoek naar een snelle, gezonde, complete maaltijd of verantwoord tussendoortje? Dan is een maaltijdvervanger zoals Fit Green Meal Diet of een alles-in-1-shake zoals Fit Green Hero een ideaal hulpmiddel.

Zo kun je op een gemakkelijke en gezonde manier iets lekkers nemen, terwijl je tegelijkertijd alle essentiële voedingstoffen binnenkrijgt.