Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid en optimale (sport)prestaties. Het geeft je lichaam brandstof, bouwstoffen en alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen herstellen en optimaal te presteren.

Veel (top)sporters maken tegenwoordig niet alleen gebruik van onze plantaardige eiwitten (Fit Green Protein), maar kiezen ook steeds vaker voor Fit Green Hero als aanvulling op hun voeding of als complete maaltijd rondom een wedstrijd of een training. 

In dit artikel leggen we uit wat Fit Green Hero is en geven we de belangrijkste redenen waarom Fit Green Hero bijdraagt aan een goede gezondheid en helpt met het ondersteunen van je sportprestaties.

 

Wat is Fit Green Hero?

Fit Green Hero is een uitgebalanceerde plantaardige alles-in-1-shake met een optimale verhouding van macronutriënten. Het is verder een goede bron van vezels en bevat alle vitamines en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft.

Fit Green Hero is een complete shake die naast plantaardige eiwitten, ook goede koolhydraten en gezonde vetten bevat. Dit maakt Fit Green Hero zeer geschikt als ontbijt, lunch, avondeten of verantwoord tussendoortje.

Fit Green Hero voor sporters en atleten

Ben je een atleet of een fanatieke sporter? Dan heb je een verhoogde behoefte aan nutriënten en wil je je lichaam voeden met de beste voedingsstoffen en ervoor zorgen dat je dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

Lees hieronder hoe Fit Green Hero je helpt met het ondersteunen van jouw sportprestaties.

Goede koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor je lichaam. Zeker wanneer je veel sport is het belangrijk om genoeg brandstof binnen te krijgen en dagelijks voldoende koolhydraten te eten.

De beste koolhydraatbronnen zijn volwaardige producten die niet alleen energie bevatten, maar ook heel veel andere goede voedingsstoffen die bijdragen aan een goede gezondheid.

Denk hierbij aan volle graanproducten (haver, zilvervliesrijst, volkoren brood, volkoren pasta), aardappelen, peulvruchten, groenten en fruit.

Fit Green Hero is o.a. gemaakt met haver en quinoa. Dit zijn volwaardige koolhydraatbronnen die niet alleen een goede stabiele bron zijn van energie, maar ook een positieve invloed hebben op je gezondheid.

Gezonde vetten

Vetten zijn voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen bij verschillende functies in ons lichaam. Vetten worden door je lichaam gebruikt als energie en zijn de bouwstof voor onze hormonen en onze cellen.

Er zijn onverzadigde en verzadigde vetten. Met name onverzadigde vetten hebben een gunstige invloed op ons lichaam en onze gezondheid.

Voldoende onverzadigde vetten in je voeding helpen je immuunsysteem en verlagen je kans op hart- en vaatziekten. Ook dragen ze bij aan spierherstel en remmen ze de kans op ontstekingen.

Onverzadigd vet bestaat uit drie verschillende vetzuren: omega-3, omega-6 en omega-9. Dit zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf aan kan maken en die we dus binnen moeten krijgen via onze voeding.

Goede plantaardige bronnen van essentiële vetten zijn onder andere lijnzaad, chiazaad, hennepzaden, (wal)noten, olijven en olijfolie.

Fit Green Hero bevat essentiële onverzadigde omega-3 vetten uit lijnzaad die je sportprestaties bevorderen en bijdragen aan je gezondheid.

Hoogwaardige eiwitten

Eiwitten bestaan uit niet-essentiële en essentiële aminozuren. Deze aminozuren vormen de bouwstenen van alle cellen in je lichaam en spelen een belangrijke rol bij spieropbouw en spierherstel.

Om zo snel en zo goed mogelijk te kunnen herstellen van een wedstrijd of een training, is het dus belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en ervoor te zorgen dat je lichaam over alle essentiële aminozuren beschikt.

Goede complete plantaardige eiwitbronnen zijn met name erwteneiwit, quinoa, hennepzaden, soja en sojaproducten.

Fit Green Hero bevat hoogwaardig erwten-eiwit en quinoa. Dit zijn complete eiwitbronnen die alle essentiële en niet-essentiële aminozuren bevatten die je lichaam nodig heeft voor een optimaal herstel. Eén schepje Hero geeft je lichaam ruim 17 gram aan kwalitatieve eiwitten. Neem je een hele maaltijd (3 schepjes) dan is dit zelfs 50 gram.

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen noemen we ook wel micronutriënten. Micronutriënten beschermen ons lichaam tegen ziekten en zijn van essentieel belang voor het behouden van een goede gezondheid.

Micronutriënten zijn onder andere betrokken bij onze stofwisseling, helpen bij de afbraak en opname van onze voeding, vormen hormonen en enzymen en ondersteunen de werking van onze spieren.

De meeste vitamines en mineralen moeten we binnen krijgen door middel van gezonde en gevarieerde voeding.

Wanneer je regelmatig sport heeft je lichaam behoefte aan meer energie en heeft het meer vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen blijven presteren.

Belangrijke vitamines voor sporters en atleten zijn onder andere vitamine D (voor spieropbouw), vitamine C (voor een goede weerstand) en B-vitamines die bijdragen aan een goede energiestofwisseling.

Maar ook belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, natrium en ijzer spelen een belangrijke rol bij sportprestaties.

Fit Green Hero bevat alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft in de juiste verhouding. Wanneer je Fit Green Hero gebruikt als maaltijd of rondom je training weet je dus zeker dat je daadwerkelijk alle essentiële vitamines en mineralen binnen krijgt om gezond te blijven en optimaal te kunnen presteren.