Werken aan een fit en gezond lichaam willen we tegenwoordig allemaal. Om je hierbij te helpen hebben we hard gewerkt aan drie fantastische producten die samen de Daily Essentials vormen.

De Daily Essentials bevorderen je dagelijkse gezondheid en bestaan uit: 

 • Magnesium (optimaal opneembaar)
 • Omega-3 (uit algenolie)
 • Vitamine D3 (uit mossen) 

Zowel magnesium, omega-3 als vitamine D3 staan alle drie in de 'Top 5 meest gebruikte supplementen'. En dat is niet zomaar. Magnesium, omega-3 en vitamine D zijn namelijk onmisbaar voor een goede gezondheid en goede prestaties.

Omdat we bij Orangefit graag willen dat jij jouw lichaam het allerbeste kan geven, hebben we onze eigen magnesium, omega-3 en vitamine D3 ontwikkeld. Uiteraard met een uitmuntende kwaliteit en zuiverheid.

De Daily Essentials zijn, zoals je van ons mag verwachten, 100% plantaardig en daarom niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens duurzamer en beter voor het milieu.

Benieuwd waarom zoveel mensen dagelijks magnesium, omega-3 en vitamine D3 nemen? Lees dan snel hieronder alle voordelen.

1. Voordelen van magnesium

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij heel veel processen in ons lichaam. Om optimaal te kunnen presteren heeft je lichaam voldoende magnesium nodig. De vele gezonde functies van magnesium zijn onder andere:

 • Een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel
 • Een goede werking van een groot aantal enzymen in het lichaam
 • Het behouden van een goede geestelijke balans
 • Bevordering van het energieniveau
 • Het helpt bij vermoeidheid
 • Het helpt bij de opbouw van lichaamseiwit
 • Het ondersteunt het handhaven van de mineralenhuishouding

2. Voordelen van omega-3

Omega-3 vetten (EPA en DHA) zijn onverzadigde vetzuren. Deze plantaardige omega-3 vetzuren zijn essentieel. Dit betekent dat ons lichaam deze belangrijke vetzuren niet zelf aan kan maken en dat we deze daarom binnen moeten krijgen via onze voeding.

Omega-3 vetten beschermen je tegen hart- en vaatziekten en dragen bij aan de functie van je hersenen en ogen.

De voordelen van deze omega-3 vetten zijn:

 • Goed voor de werking van het hart
 • Goed voor de hersenfunctie
 • Goed voor het gezichtsvermogen

Veel omega-3 supplementen worden gewonnen uit vis (olie). Dit is niet alleen minder duurzaam vanwege de lage visstand, maar het verhoogt ook het risico op vis- en oceaan verontreiniging. Wist je overigens dat vissen hun omega-3 halen uit algen? Waarom dan niet direct omega-3 uit algen halen?

Dit dachten wij ook. Daarom hebben we gekozen voor de meest directe bron van omega-3 (EPA/DHA): algenolie. Op deze manier sparen we het milieu en heb je geen risico op verontreiniging en andere toxische stoffen.

3. Voordelen van vitamine D3

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een hormoon dat essentieel is voor ons lichaam en een goede gezondheid. De gezonde eigenschappen van vitamine D zijn onder andere:

 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Het verhoogt de opname van kalk in je botten
 • Het behoud van sterke botten en tanden
 • Het behoud van soepele en sterke spieren
 • Draagt bij tot een normale celdeling in het lichaam

Wanneer je niet voldoende wordt blootgesteld aan direct zonlicht (bijvoorbeeld in herfst- en wintermaanden) dan loop je het risico op een tekort aan vitamine D. 

Groeiproblemen, spierzwakte, krampen, depressie, vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan energie, verlaagde weerstand, slecht gebit en een verhoogd risico op botbreuken zijn klachten die kunnen ontstaan in het geval van een tekort.

De huidige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D voor volwassenen ligt op 10 tot 20 µg (400-800IU) per dag. Onze vitamine D3 bevat een veilige en verantwoorde dosering van 25 µg (1000IU) om er zeker van te zijn dat je dagelijks voldoende vitamine D binnen krijgt.

Een tekort kun je dus eenvoudig voorkomen met een supplement. Zeker in de wintermaanden en als je een kantoorbaan hebt en weinig buiten bent, dan is het verstandig om dagelijks een vitamine D3 supplement te nemen.

Onze stap extra

We weten dat het aanbod in magnesium, omega-3 en vitamine D3 gigantisch is. Maar we zouden onszelf niet zijn als we dingen niet anders zouden doen dan de rest. Daarom hebben we ook met de Daily Essentials weer een aantal stappen extra voor je gezet. 

Om te beginnen hanteren we de hoogste productiestandaarden, namelijk FSSC 22000 en GMP. Zo kunnen we jou de ultieme zuiverheid bieden en tijdens ieder proces controleren of de kwaliteit voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen. 

Daarnaast gebruiken we geen onnodige (kunstmatige) toevoegingen om bijvoorbeeld de houdbaarheid te verlengen. We gebruiken alleen plantaardige en verantwoorde ingrediënten. Zelfs de capsules zijn plantaardig. 

Waar gebruikelijk omega-3 wordt gemaakt van visolie, gebruiken we bij Orangefit een directere bron en een duurzamer alternatief, namelijk algen. Maar niet zomaar een alg. We gebruiken het microalgje Schizochytrium. Deze uitzonderlijke alg is één van de weinige plantaardige bronnen die de Omega-3 vetzuren DHA en EPA in de bijzondere verhouding 2:1 bevat.

Ook voor onze vitamine D3 hebben we gekozen voor een plantaardig alternatief. Deze halen we namelijk uit mossen in plaats van schapenwol (hier wordt de meeste vitamine D3 normaal gesproken uit gewonnen). Vitamine D3 uit mossen is nog erg exclusief, maar bij ons al verkrijgbaar. 

Voor onze magnesium gebruiken we de best opneembare vorm (bisglycinaat) en hebben we de opneembaarheid geoptimaliseerd door het toevoegen van extra vitamine B6 en BioPerine (zwarte peper-extract).

Onze Daily Essentials zijn verpakt in kleine capsules zodat ze makkelijk zijn in te nemen en zijn binnenkort ook alle drie vegan-gecertificeerd.