Veel mensen denken bij eiwitshakes nog steeds aan allerlei eiwitpoeders gemaakt van zuivel (wei/whey). Het kan zijn dat je er nog weinig over hebt gehoord, maar steeds meer mensen ontdekken en ervaren tegenwoordig de kracht van erwteneiwit.

Erwteneiwit, zoals FIT Green Protein, is namelijk een uitstekende bron van eiwitten en levert alle aminozuren die het lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, goed herstel, spieropbouw en vetverlies tijdens het afvallen.

Hieronder de 6 grootste voordelen van erwteneiwit op een rij.

1. Complete eiwitten

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Deze aminozuren leveren de bouwstenen voor elke levende cel in ons lichaam. Sommige aminozuren worden gemaakt in het lichaam en worden de niet-essentiële aminozuren genoemd, andere aminozuren kan ons lichaam niet zelf aanmaken en noemen we de essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren moeten we dan ook via onze voeding binnen te krijgen:

Erwteneiwit bevat alle essentiële en niet-essentiële aminozuren en is met name zeer rijk aan BCAA’s die erg belangrijk zijn voor opbouw en herstel.

2. Geen vet en cholesterol

Erwteneiwit is, in tegenstelling tot zuivel en dierlijke eiwitten, van nature vrij van vetten en cholesterol. Het verlaagt dan ook het cholesterolgehalte en triglyceridenwaarden in het bloed en verkleint daarmee je risico op hartziekten en beroertes.

3. Helpt bij het afvallen/vetverlies

Erwteneiwit verlaagt de hoeveelheid ghreline in het lichaam, een hormoon dat ons hongergevoel reguleert. Hierdoor ben je beter verzadigd en hou je het langer vol tot aan je volgende maaltijd.

4. Verlaagt je bloeddruk

Erwteneiwit helpt bij het verlagen van je bloeddruk en verkleint daarmee je risico op hart- en vaatziekten.

5. Hypoallergeen

Gluten, lactose, zuivel, soja of tarwe kunnen bij veel mensen met een allergie of intolerantie, zorgen voor klachten als winderigheid, hoofdpijn, huiduitslag, buikkrampen en een opgeblazen gevoel. Erwteneiwit bevat deze stoffen niet en is daarom door iedereen zeer veilig te gebruiken zonder bijwerkingen.

6. 100% natuurlijk

Erwteneiwit zoals FIT Green Protein is een natuurlijk product zonder synthetische zoetstoffen of andere chemische toevoegingen en is gezoet met stevia-extract; een 100% natuurlijke zoetstof die je bloeddruk en je bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Conclusie

Erwteneiwit is een uitstekende vervanger voor whey eiwitten. Veel mensen kampen met intoleranties wat kan zorgen voor allerlei nare problemen. Erwteneiwit geeft deze problemen niet en heeft naast de gelijkwaardige spieropbouwende werking nog vele andere voordelen.

Het is dan ook volkomen terecht dat erwteneiwit steeds vaker wordt gebruikt en ook bij krachtsporters steeds populairder wordt! Je kunt er bovendien ook nog eens heerlijke recepten meer maken.