Bij Orangefit willen we de wereld fitter maken met hoogwaardige, plantaardige producten die bijdragen aan een goede gezondheid en optimale prestaties. Enige tijd geleden lanceerden wij onze tweede 'superheld': de Orangefit - Fit Bar en velen zijn er inmiddels dol op!

Wat is de Fit Bar?

De Fit Bar is een heerlijke reep die bestaat uit fruit, noten, zaden en plantaardige eiwitten. Het is een compleet en volwaardig tussendoortje die bestaat uit 100% natuurlijke, biologische ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen.

Dit maakt de Fit Bar niet alleen lekker en onweerstaanbaar, maar een volwaardige reep die ontzettend voedzaam en gezond is voor je lichaam. 

Ideaal voor onderweg, op je werk, naar school, in de auto of voor/na je training.

 

6-voordelen-fit-bar-orangefit

Wat maakt de Fit Bar zo gezond?

Hieronder zetten we 6 gezonde voordelen van de Fit Bar voor je op een rij.

1. Rijk aan vezels

De Fit Bar is ontzettend rijk aan vezels. Eén reep bevat 5.4g vezels en dit is meer dan 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vezels zijn onder andere belangrijk voor een goede darmflora en een goede stoelgang en verlagen het risico op darmkanker en allerlei andere gezondheidsklachten.

2. Energie uit fruit

De Fit Bar is een goede bron van energie en bevat koolhydraten (suikers) die grotendeels afkomstig zijn uit dadels en rozijnen.

Deze koolhydraten hebben (in tegenstelling tot geraffineerde suikers) geen negatieve invloed op je bloedsuikerspiegel, bloedwaarden en cholesterol, ondanks het relatief hoge suikergehalte.

3. Dadels (en rozijnen)

In een eerder artikel gaven we al eens de voordelen van rozijnen, maar dadels zijn mogelijk nóg gezonder voor je. Ze bevatten veel vezels, vitamines (A,C,B1,B2,B3), meer dan 15 mineralen, een kleine hoeveelheid onverzadigde (gezonde) vetten en bevatten zelfs alle aminozuren. In veel opzichten kunnen dadels zelfs gezien worden als de ideale voeding met een breed scala aan essentiële voedingsstoffen en potentiële voordelen voor je gezondheid.

4. Amandelen

Amandelen zijn een van ’s werelds beste bron van vitamine E. Vitamine E is de verzamelnaam van een groep antioxidanten die je lichaam beschermen tegen verschillende ziekten.

Ze zijn ook een uitstekende bron van magnesium, dat betrokken is bij vele processen in ons lichaam en zeker onmisbaar is voor mensen die veel stress hebben en fanatieke sporters.

Daarnaast kunnen amandelen ook helpen bij gewichtsverlies, omdat ze goed verzadigen en een deel van de calorieën uit amandelen niet worden opgenomen door je lichaam en er dus voor zorgt dat je in feite minder calorieën binnen krijgt.

5. Chiazaden

Chiazaden zijn supergezond. Ze bestaan voor 14% uit eiwitten met een goede verhouding aan aminozuren, bevatten veel vezels, antioxidanten en mineralen en bevorderen de opname van calcium.

Daarnaast zijn chiazaden een goede bron van onverzadigde omega-3 vetzuren en houden daarmee ook je hersenen gezond. Eén Fit Bar bevat ongeveer 6 gram onverzadigde vetten.

6. Bron van eiwitten

Eiwitten zijn van essentieel belang voor een gezond lichaam. Ze bestaan uit zogenaamde aminozuren die belangrijke bouwstenen zijn voor onze spieren en onze botten. Eiwitten die al deze aminozuren bevatten, noemen we ook wel complete eiwitten.

Naast de perfecte combinatie van koolhydraten en vetten, bevat de Fit Bar ook 11 gram complete eiwitten per reep, afkomstig van erwten, rijst en chia.

Deze plantaardige eiwitten bevatten alle aminozuren die je lichaam nodig heeft en zorgen voor een goed herstel of dragen bij aan het behouden van je spieren tijdens het afvallen.

[Lees ook: 5 veelgestelde vragen over eiwitten]

Conclusie

De Orangefit – Fit Bar heeft een uitstekende verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten en is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen.

Het is als het ware een heerlijke, maar vooral complete “mini-maaltijd”, die bestaat uit een zorgvuldig gekozen combinatie van gezonde natuurlijke, plantaardige ingrediënten die bijdragen aan je gezondheid, je doel en je prestaties! Heb jij hem al geproefd?