Eiwitshakes zijn al jaren razend populair. Veel eiwitshakes worden echter gemaakt van dierlijke ingrediënten en toevoegingen die niet altijd even gezond zijn en tevens een negatieve impact hebben op onze planeet.

Bij Orangefit gebruiken we daarom uitsluitend plantaardige ingrediënten voor onze eiwitshake. Goed voor jou en beter voor het milieu. 

Hieronder de 5 belangrijkste redenen waarom een plantaardige eiwitshake voor jou ideaal kan zijn.

1. Helpt bij spieropbouw en spierherstel

Wanneer je kiest voor een plantaardige eiwitshake, kies dan voor erwten-eiwit. Een plantaardige eiwitshake gemaakt van erwten-eiwit (zoals Fit Green Protein) is een complete bron van eiwitten en is een zeer geschikt alternatief voor het dierlijke whey.

Erwten-eiwit heeft een compleet aminozuurprofiel en draagt bij aan opbouw en herstel van je lichaam en is (in tegenstelling tot dierlijke eiwitbronnen) helemaal vrij van verzadigde vetten en cholesterol.

Lees ook eens dit onderzoek: Erwten-eiwit vs. whey

2. Gemakkelijk

Een groot voordeel van een plantaardige eiwitshake is het gemak. Wannneer je te weinig eiwitten eet, of weinig tijd hebt, dan is een plantaardige eiwitshake een gemakkelijke en gezonde manier om dagelijks meer eiwitten binnen te krijgen.

Eet je volledig plantaardig? Dan moet je doorgaans iets meer eten om aan je dagelijks eiwitbehoefte te komen. In dit geval is een plantaardige eiwitshake een perfecte steun in de rug.

Wil je minder dierlijk eten maar vind je het nog lastig om vlees en zuivel links te laten liggen? Dan is het vervangen van een whey eiwitshake voor een plantaardige eiwitshake een makkelijke eerste stap om meer plantaardig te eten.

3. Lactose vrij

De meeste eiwitshakes van tegenwoordig worden gemaakt van zuivelproducten (whey en caseïne) die lactose (melksuiker) bevatten. Dit is de reden dat veel mensen vaak problemen krijgen na het drinken van deze eiwitshakes.

Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld winderigheid, buikkrampen, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Een plantaardige eiwitshake is helemaal vrij van lactose en andere allergenen (soja, tarwe en gluten) en heeft daarom geen vervelende bijwerkingen in vergelijking met eiwitshakes op basis van zuivel.

Onze plantaardige eiwitshake Fit Green Protein bevat geen lactose en geen kunstmatige zoetstoffen of andere toevoegingen die mogelijke klachten kunnen veroorzaken.

4. Helpt bij een fitte levensstijl

Een plantaardige eiwitshake is een goede aanvulling voor iedereen die lekker fit en energiek wilt leven. Eiwitshakes zijn niet alleen voor sporters en actieve mensen, maar ook zeker voor oudere mensen en mensen die graag willen afvallen.

Wanneer je gaat afslanken, dan heeft je lichaam een verhoogde behoefte aan eiwitten. Met een plantaardige eiwitshake wordt het eenvoudig om meer eiwitten binnen te krijgen. Je kunt het niet alleen drinken, maar ook gebruiken als ingrediënt in smoothies en recepten.

Eiwitrijke maaltijden kunnen je stofwisseling verhogen en hebben vaak een verzadigend effect waardoor je langer vol zit en minder snel last krijgt van een hongergevoel. Dit is belangrijk wanneer je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

5. Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema. Is dit voor jou belangrijk? Kies dan voor een plantaardige eiwitshake. Dit is namelijk veel duurzamer en milieuvriendelijker om te produceren dan eiwitshakes die afkomstig zijn van dierlijke producten.

Plantaardige producten zorgen voor minder CO2 uitstoot en broeikasgassen, minder gebruik van landbouwgrond en kosten minder water en energie.

Door te kiezen voor een plantaardige eiwitshake zorg je niet alleen goed voor je lichaam, maar draag je ook bij aan meer duurzaamheid en een gezondere planeet.