Het is weer dinsdag, dus tijd voor een update van de dames Debbie en Anouschka die onze 30 Day Challenge volgen. Inmiddels zit week 3 erop en zijn we van start met de vierde en laatste week. Deze week kijken we terug op de effecten en resultaten die de dames hebben ervaren tijdens hun derde week van de 30 Day Challenge! 30-day-challenge-header

Debbie

Ook week 3 is weer voorbij gevlogen. Langzamerhand begint het steeds meer een gewoonte te worden. Ik hoef niet meer na te denken over m'n boodschappen en over wat ik thuis ga eten. Erg fijn! Afgelopen week heb ik wel wat moeilijke momenten gekend. Ik had een meeting waar de chocola en pepernoten klaarstonden. En alsof het nog niet lekker genoeg was, werd er ook nog eens heerlijke taart geserveerd! Daar zat ik dan... met m'n yoghurt, noten en rozijntjes :P Maargoed, op de pepernoten na (want die ruiken zo lekker), heb ik weinig moeite gehad met het laten staan van deze lekkernijen. Ik had m'n gezonde snacks mee en ook deze snacks zijn een traktatie om te eten!

Energie, energie, energie

Vorige week ben ik gestopt met het drinken van koffie. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb deze eerste koffie-vrije-week erg goed overleefd! Ik mis het wel, maar ik vind het erg bijzonder om te merken dat ik ontzettend veel energie erbij heb. Wie had dat gedacht... Af en toe weet ik gewoon niet wat ik met al die energie moet doen. Zelfs na 3 keer per week trainen bij CrossFit Victrix en na 40 uur werken, ben ik nog niet moe. Een avondje bankhangen is bijvoorbeeld best lastig als je geen rust in je lijf hebt. Maar het grote voordeel ervan is dat ik de hele dag door kan gaan, ondanks dat ik 's morgens kwart voor 6 wakker word!

Een betere nachtrust

Iets wat je zeker gaat bevallen als je deze 30 Day Challenge ook gaat doen, is de verbeterde nachtrust! Ik slaap tegenwoordig heerlijk. Voorheen werd ik elke nacht wakker voor een plaspauze, maar nu slaap ik helemaal door en word uitgerust en zonder te snoozen wakker. Ik kan nu al zeggen dat deze challenge echt een aanrader is als je je topfit wilt voelen, jeej!

Anouschka

“Je nachtrust zal verbeteren, je krijgt meer energie en je bloedsuikerspiegel stabiliseert”, nou ik kan je vertellen… It’s all true! Ik slaap beter, word meer uitgerust wakker en ik heb meer energie! Ook tijdens het sporten kan ik meer geven en kan ik langer door. Dit resultaat na 3 weken geen suiker verbaast mij echt. Ik had wel gedacht dat er iets positiefs zou veranderen met m'n lichaam, maar dat m'n lichaam zo snel zou wennen aan zo’n andere levensstijl had ik echt niet verwacht.

'Sterker' dan ooit

Deze 30 Day Challenge is niet alleen goed geweest voor m'n energielevel, maar ook voor m'n weerstand. Waar iedereen om mij heen gebukt gaat onder een griepvirus, doe ik lekker mijn ding en heb ik nergens last van. Producten met geraffineerde suikers bevatten vaak (veel) lege calorieën, oftewel ze bevatten weinig voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Wanneer je deze producten vermijdt, is de kans heel groot dat je in z'n geheel een stuk gezonder wordt. Nog een positief effect aan deze challenge dus! Tijdens het doen van mijn wekelijkse boodschappen merk ik ook dat ik een groot deel van de supermarkt oversla. Bijna alle voedingsmiddelen die ik nodig heb, kan ik vinden op de groente- en fruitafdeling. Verder kan ik meer genieten van de kleine dingen die ik wel mag eten en/of drinken. Bijvoorbeeld een glaasje vers geperste jus of een dadel met pindakaas (suikervrij uiteraard). Er werd mij verteld dat m'n smaakpapillen al na 3 dagen zouden veranderen als je suikervrij eet. Het is dus een logisch gevolg dat ik nu voldaan ben met een handje druiven, plakje zelfgemaakte ontbijtkoek of een bakje kwark met een banaan. Eén ding is heel zeker: we zijn verslaafd aan suiker, meer dan we denken...

Het einde is in zicht, of toch niet?

De laatste week is aangebroken en dat betekent dat de 30 Day Challenge er alweer bijna op zit. Ik vind het bijna jammer dat het allemaal zo snel is gegaan! Er staat mij nog een grote uitdaging te wachten deze laatste week en dat is het vieren van mijn verjaardag. Ik zal mijn gasten gewoon voorzien van alcohol en snacks vol suiker en zal mijzelf (en gelukkig Debbie ook) verwennen met zelfgemaakte snacks en alcohol- en suikervrije cocktails. Hoe dit is verlopen kun je volgende week weer uitgebreid lezen en natuurlijk kan je onze updates in de gaten houden via @grapescr en @debstar2 op Instagram!

Recepten!

Op zoek naar heerlijke, verantwoorde en suikervrije recepten? Bekijk hieronder dan eens de recepten die dames hebben gemaakt met FIT Green Protein.
Een leuke variant op de chocolade vam afgelopen week, de yoghurtsnack! Net zo gemakkelijk te maken, ook erg lekker, nog een stukje gezonder! ???? . . Voor 15 snacks; 50 gram bevroren Frambozen en blauwe bessen 4 EL Griekse kwark 50 gram gemengde noten 1/2 scoop Green proteïn van @orangefitnl. . Doe het fruit en de noten in de keukenmachine en maal fijn. Roer hier de kwark en de proteïne poeder doorheen en verdeel over de vormpjes. Zet deze minimaal 4 uur in de vriezer voor het helemaal is gehard en geniet lekker! . . Vanavond kun je via @orangefitnl weer lezen hoe het @debstar2 en mij afgaat in de 30 Day Challenge. Houd Facebook en instagram in de gaten! . . #orangefit #orangefitnl #fueledbyorangefit #yoghurtsnacks #greenfit #proteïn #fitgirl #fitfoodporn #fitfoodie #fitfoodaddiction #healthychick #healthyfood #healthyfoodie #healthyfoodshare #strongnotskinny #strongwoman #instalike #instafit #blog #foodblog #foodpic #eatcolorful #eatclean #eatwelllivewell #feelfitfeelbetter Een foto die is geplaatst door Anouschka (@grapescr) op
Een vrije dag betekend bakken! Week 4 van de 30 Day Challenge is vandaag begonnen, ook voor deze week ligt de planning klaar, zit de koelkast weer vol en zijn de gezonde snacks gebakken! Ik heb wederom havermoutmuffins gemaakt (een week zonder deze kan ik niet ????), een gezonde Ontbijtkoek (super lekker, echt een aanrader), healthy lion repen en yoghurtsnacks (foto van deze volgen!). Nog 9 dagen te gaan, @debstar2 wij kunnen dit! ???????? #orangefit #orangefitnl #fueledbyorangefit #healthychick #healthysnacks #healthyrecipes #Healthyfood #healthyfoodshare #fitchick #fitfoodie #fitfoodshare #fitfoodaddiction #30daychallenge #challenge #geensuiker #geenenummers #sugarfree #nosugar #foodblog #foodblogger #instafit #instafood Een foto die is geplaatst door Anouschka (@grapescr) op