Het heeft rozijnen, sinaasappelsmaak, eiwitten en slechts 140 kcal per stuk: Proteïne Rozijnenbollen! proteine-rozijnenbollen-fb

Ingrediënten voor 14 rozijnenbollen

  • 250 gram Optimel magere kwark met sinaasappel/abrikoos (herstvariant)
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 100 gram havermoutmeel (gewone havermout even malen)
  • 1 scoop FIT Green Protein vanille of chocolade
  • 1 el bakpoeder
  • 100 gram rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar
  • Meng daarna de rozijnen, speltmeel en havermoutmeel erdoorheen
  • Verdeel het deeg over de bakplaat door er bolletjes van te maken met een of twee lepels (het is erg plakkerig dus met je handen is niet aan te raden).
  • Je kunt er zo’n 14 van maken
  • Bak ze in de oven gedurende 25 minuten

Voedingswaarde per rozijnenbol (1/14)

  • 131 kcal
  • 3,4 gram vet
  • 18,2 gram koolhydraten
  • 6,5 gram eiwit