Zijn we niet allemaal gek op eiwitten, pindakaas en cake? Daarom hebben we deze vrijdag een combinatie van alle 3: Proteïne pindakaas cake! Onwijs lekker en bijna 10 gram eiwit per punt.

proteine-pindakaas-cake

Ingrediënten

  • 140 gram speltmeel
  • 2tl bakpoeder
  • 1 scoop FIT Green Protein
  • 60 gr dadelstroop
  • 2 eieren
  • 4 el magere yoghurt (kwark kan ook)
  • 1tl vanille extract
  • 90 gram pindakaas (biologische naturel)
  • 200 ml water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle droge ingrediënten 
  • Meng in een aparte kom alle natte ingrediënten
  • Voeg de natte bij de droge en meng voorzichtig met een spatel, niet overmixen!
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze in met bakspray
  • Doe het mengsel hierin 
  • Bak de cake voor 30 minuten in de oven

Lekker als topping: Natuurlijke jam, noten of pure gesmolten chocolade

Voedingswaarden zonder topping (1/8e)

  • 187 kcal
  • 8,6 gr vet
  • 16,2 gr koolhydraten
  • 9,3 gr eiwit