Met Sinterklaas hadden we kruidnoten, dus nu het bijna Kerst is, is het uiteraard tijd voor heerlijke Kerstkoekjes. Maar dan wel simpel, verantwoord en eiwitrijk. Heerlijk als tussendoortje. kerstkoekjes

Ingrediënten

  • 55 gram pindakaas
  • 50 gram FIT Green Protein
  • 3 tl dadelstroop
  • 50 gram havermout
  • 1tl vanille extract
  • 20 gram rozijnen
  • 60ml amandelmelk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de amandelmelk, goed met elkaar.
  • Voeg als laatste per eetlepel de amandelmelk aan je beslag toe en zorg dat het een deeg wordt dat je nog goed kunt kneden.
  • Te plakkerig? Doe er wat havermout bij. —> Te droog? Doe er een beetje amandelmelk bij.
  • Maak van je beslag een deegbal.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak een stukje van je deeg en rol (of sla) dit plat. 
  • Je kan kerstkoekvormpjes gebruiken voor deze koekjes, maar iedere vorm leent zich voor dit recept.
  • Maak net zoveel koekjes tot het deeg op is.
  • Doe de koekjes zo’n 10 minuten in de oven.
  • Ze horen wat zachter te zijn wanneer je ze uit de oven haalt, wanneer ze afkoelen worden ze vanzelf knapperig.

Voedingswaarden: (1/12e stuk)

  • 86 kcal
  • 3,4 gr vet
  • 7 gr koolhydraten
  • 6,3 gr eiwit