Amandelbrood is lekker, bananenbrood is nog lekkerder, maar dit proteïne chocoladebrood met bijna 9 gram eiwit per snee is het allerlekkerst. Eet smakelijk!

chocobrood

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram FIT Green Protein (bij voorkeur chocolade) *
  • 2 eieren *
  • 150 gram 0% Griekse yoghurt *
  • 175 ml amandelmelk
  • 140 gram havermout
  • 60 gram cacao poeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • Oven
  • Mengkom
  • Cakevorm
  • Bakspray

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de banaan fijn 
  3. Doe alle overige ingrediënten behalve de chocolade in een kom met de banaan
  4. Meng tot een glad beslag
  5. Breek de chocolade in stukjes en doe deze door het mengsel heen
  6. Spray de cakevorm in met bakspray
  7. Doe het mengsel in de cakevorm
  8. Bak het brood voor 55 minuten in de oven

Tips & tricks *

  • 2 eieren kan je eventueel vervangen door 100 gram appelmoes of een extra rijpe banaan om het veganistisch te maken
  • Griekse yoghurt is te vervangen door gewone yoghurt, kwark of plantaardige yoghurt
  • De vanille smaak is ook te gebruiken
  • In plaats van cacaopoeder kan je variëren met kaneel, koekkruiden of pumpkinspice

Voedingswaarden (1/12e)

  • 147 kcal
  • 5,5 gr vet
  • 14,8 gr koolhydraten
  • 8,5 gr eiwit