Omdat we zoveel positieve reacties hebben ontvangen op de proteïne pindakaascake, hebben we deze week weer een heerlijk cake recept: Proteïne amandelcake! Eenvoudig te maken met een mooie verhouding van koolhydraten/vetten/eiwitten. Maak het recept af met je eigen favoriete topping. Fijn weekend!

proteïne-amandelcake

Ingrediënten

  • 330 ml amandelmelk
  • 45 gr FIT Green Protein
  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr honing
  • 1 tl amandel extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 10 gr kokosmeel
  • 90 gr havermout
  • 1 compleet ei
  • 4 ei eiwitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Blend alle ingrediënten
  • Doe in de oven voor 65-70 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt

Lekker als topping: Natuurlijke jam, noten, pindakaas of pure gesmolten chocolade

Voedingswaarden zonder topping (1/12e)

  • 89 kcal
  • 1,5 gr vet
  • 11 gr koolhydraten
  • 7 gr eiwit