Deze eiwitrijke pindakaas cheesecake met chocolade chunks is één van onze lekkerste creaties tot nu toe: pindakaas, cheesecake en chocola chunks gecombineerd in één gezond en mega lekker recept. Heerlijk voor na een training, bij de koffie of als tussendoortje.

pindakaascheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram ongezouten cashewnoten
  • 8 medjool dadels
  • 50 gram kokosrasp
  • 15 gram cacaopoeder

Voor de vulling

  • 230 gram pindapasta naturel
  • 3 rijpe bananen
  • 40 gram FIT Green Protein
  • 50 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el honing
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier
  2. Meng in een foodprocessor de ingrediënten voor de bodem
  3. Doe het mengsel in de springvorm en zet in de vriezer
  4. Doe de ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor (een gewone mixer volstaat echt niet!)
  5. Als het een volledige gladde massa is kun je de stukjes chocolade erdoorheen mengen
  6. Haal de springvorm uit de vriezer
  7. Vul de springvorm met het pindakaas/chocolade mengsel
  8. Zet weer kort terug in de vriezer

Voedingswaarde (1/12e)

  • 300 kcal
  • 21 gr vet
  • 18 gr koolhydraten
  • 10,5 gr eiwit