Taart valt moeilijk te overtreffen, zeker als het om een verantwoorde cheesecake gaat. Daarom deze vrijdag een heerlijke eiwitrijke cheesecake! Chocolate protein cheesecake

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 400gr zuivelspread light
  • 300gr Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 eieren
  • 40 gram pure chocolade
  • 60 ml melk naar keuze
  • 50 gram FIT Green Protein vanille of chocolade
  • 1 el honing/dadelstroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el cacaopoeder
Voor de bodem
  • 15 dadels
  • 9 el havermout
  • 3 el kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bekleed een springvorm met een bakpapiertje

We beginnen nu eerst met de bodem:

  • Smelt de kokosolie
  • Ontpit de dadels en doe deze in een keukenmachine met de havermout. Het moet zo fijn mogelijk worden
  • Voeg hierbij de gesmolten kokosolie en meng dit weer goed met elkaar
  • Verdeel de bodem over de springvorm en zet voor 20 minuten in de koelkast

Nu maken we de vulling:

  • Verwarm de chocolade au bain marie
  • Pak een grote mengkom en doe hierin de zuivelspread en maak deze wat zachter door er met een spatel doorheen te roeren
  • Doe de eieren en honing erbij en mix dit goed
  • Doe de Griekse yoghurt, cacaopoeder, vanille extract, melk, FIT Green Protein en gesmolten chocolade bij het mengsel
  • Goed kloppen met een garde of elektrische mixer
  • Haal de bodem uit de koelkast 
  • Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en bak in de voorverwarmde oven voor 45-50 minuten
  • Het moet er redelijk donker gebakken uitzien, maar wel zacht aanvoelen!

Laat minimaal 5 uur afkoelen in de koelkast (of gewoon 's avonds maken en een nachtje wachten)

Je kunt de taart eventueel eigen toppings geven zoals fruit, noten of zaden!

Voedingswaarden: (1/12e stuk)

  • 169 kcal
  • 6,9 gr vet
  • 15,1 gr koolhydraten
  • 11,2 gr eiwit