Probeer deze pindakaastaart met 11 gram eiwit per punt maar eens langer dan een dag te laten staan.

Ingrediënten

Bodem

  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 scoop Orangefit
  • 65 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 1 el ahorn siroop
  • 10 verse medjoul dadels

Vulling

  • 100 gram kokos zeezout pindakaas
  • 120 gram pindakaas naturel
  • 3 rijpe bananen (300 gram ongeveer)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 scoop Orangefit - Fit Green Protein

Benodigdheden

  • Keukenmachine/sterke blender
  • Springvorm (ongeveer 20cm diameter)
  • Bakpapier
  • bakspray
  • Spatel
  • Keukenweegschaal
  • Magnetron

Bereidingswijze

  1. Doe het bakpapier in de springvorm en spray hem in met bakspray
  2. Ontpit de dadels en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine
  3. Meng het goed door elkaar; het moet aan elkaar plakken als je met een spatel het mengsel wilt platdrukken
  4. Als dit het geval is, doe het mengsel dan in de springvorm en druk de bodem goed en stevig aan
  5. Plakt het niet voldoende? —> Voeg wat extra ahornsiroop toe
  6. Maak de keukenmachine schoon
  7. Doe de kokosolie kort (30 seconden) verwarmen in de magnetron
  8. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine
  9. Meng zo’n 1,5 a 2 minuten tot een glad beslag
  10. Doe het beslag over de bodem en verdeel deze goed over de hele springvorm
  11. Zet de taart voor minimaal een nacht in de vriezer om uit te harden
  12. Haal hem kort voor het eten uit de vriezer

Tips & tricks:

  • De kokos zeezout pindakaas kan bij de Pindakaaswinkel besteld worden.
  • Je kan ook voor het hele recept naturel pindakaas gebruiken; ik bedoel hiermee de variant die puur is gemaakt van alleen pinda’s en olie, geen overige toevoegingen.
  • 50 gram amandelen kunnen ook vervangen worden door 50 gram kokosrasp voor een andere smaak.
  • Cashewnoten kunnen ook vervangen worden door andere noten zoals walnoten, pecannoten, etc.

Voedingswaarde (1/12e) (bodem en vulling bij elkaar)

  • 308 kcal
  • 22,6 gram koolhydraten
  • 19,1 gram vet
  • 10,9 gram eiwit