Een gezonde en eiwitrijke variant op dit traditionele recept. Gemaakt van gebakken appels met een krokante kaneelkruimellaag, gebrande noten en zelfgemaakt ijs. apple-crumble

Ingrediënten

  • 250 gram magere Franse kwark (je kunt eventueel ook soja-yoghurt gebruiken voor een zuivelvrije variant)
  • 1 scoop FIT Green Protein vanille
  • 2 eetlepels appelmoes light
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 2 kleine Elstar appels
  • 10 gram kokosrasp
  • 1/2 theelepel gemalen piment
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 30 gram amandelmeel

Bereidingswijze

  • Meng de kwark met de eiwitpoeder, appelmoes en honing/agave. Meng dit tot een soort stevige, gladde mousse
  • Doe het in een tupperware bakje en doe in de vriezer voor ongeveer 1 uur
25 minuten voor het uur voorbij is:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de appel en snijdt hem in partjes
  • Doe de partjes in aluminiumfolie en vouw goed dicht
  • Doe het pakketje in de oven voor 20 minuten
  • De appels worden nu gaar gestoomd
  • Pak een (non-stick) koekenpan en zet de temperatuur hoog
  • Voeg hieraan de kokosrasp, piment, vanille extract, kaneel en amandelmeel toe
  • Blijf roeren met een houten lepel zodat het niet aanbrand, het moet alleen even een licht bruin kleurtje krijgen
  • Haal de appel partjes uit de oven en verdeel over de bodem van 2 schaaltjes (voorbeeld: foto)
  • Doe over elk schaaltje een kwart van het ijs
  • Doe over elk schaaltje een kwart van de crumble
  • Daarna nog een keer het ijs gevolgd door de rest van de crumble
Heerlijk vanwege de warme zachte appel en de gebrande noten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • 330 kcal
  • 27 gram eiwit
  • 18,2 gram koolhydraten
  • 13,8 gram vet