Perfect voor de herfst: 100% plantaardig speculaas bananenbrood met Fit Green Protein, havermout, amandelmelk, banaan en koekkruiden. Bekijk hieronder het recept.

plantaardig-speculaas-bananenbrood-fit-green-protein-fb



Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram Orangefit - Fit Green Protein Vanille of Chocolade
  • 350 gram bananen (4 kleine ongeveer)
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram agavesiroop
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 40 gram rozijnen

Optioneel: stukjes pure chocolade



Benodigdheden

  • Cakeblik
  • Oven
  • Keukenmachine / sterke blender
  • Kom 
  • Vork
  • Bakpapiertje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
  • Prak de bananen fijn met een vork in een kom
  • Meng alle overige ingrediënten, behalve de rozijnen en optionele chocolade, mee in de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
  • Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
  • Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
  • Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
  • Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
  • Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen

Voedingswaarde 1/12e



  • 142 kcal
  • 1,5 gram vet
  • 24 gram koolhydraten
  • 6,5 gram eiwit
* Dit heerlijke speculaas bananenbrood is gemaakt met Fit Green Protein. Wil je ook heerlijke recepten en smoothies maken en deze aanvullen met plantaardige eiwitten? Klik dan op de afbeelding hieronder voor meer informatie over Fit Green Protein.

fit-green-protein-plantaardig-erwten-eiwit-vanille