Perfect voor de herfst: 100% plantaardig speculaas bananenbrood met Fit Green Protein, havermout, amandelmelk, banaan en koekkruiden. Bekijk hieronder het recept.

plantaardig-speculaas-bananenbrood-fit-green-protein-fb

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram Fit Green Protein Vanille of Chocolade
  • 350 gram bananen (4 kleine ongeveer)
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram agavesiroop
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 40 gram rozijnen

Optioneel: stukjes pure chocolade

Benodigdheden

  • Cakeblik
  • Oven
  • Keukenmachine / sterke blender
  • Kom 
  • Vork
  • Bakpapiertje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de havermout in de keukenmachine en meng totdat het een soort meel vormt
  • Prak de bananen fijn met een vork in een kom
  • Meng alle overige ingrediënten, behalve de rozijnen en optionele chocolade, mee in de keukenmachine tot een glad, maar stevig beslag
  • Meng met een spatel de rozijnen door het beslag
  • Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het broodmengsel over het blik
  • Verdeel eventueel de optionele stukjes chocolade over de bovenkant van het brood
  • Zet het bananenbrood 35 minuten in het midden van de oven
  • Als de oven klaar is, zet hem dan uit, maar laat het brood nog 10-15 minuten staan! Laat dus geen warmte ontsnappen door de ovendeur open te doen

Voedingswaarde 1/12e

  • 142 kcal
  • 1,5 gram vet
  • 24 gram koolhydraten
  • 6,5 gram eiwit