Deze makkelijke vegan pindakaas koekjes wil je echt proberen!

De koekjes zijn vrij van geraffineerde suikers en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om ze te maken. De dadels zorgen ervoor dat de pindakaas koekjes zacht en smeuïg zijn. Tegelijkertijd zorgen ze er ook voor dat een van deze koekjes jou net even een beetje extra energie kan geven.

Ideaal dus om als tussendoortje in je tas te gooien!

Zullen we je laten zien hoe je deze makkelijke pindakaas koekjes ook eenvoudig zelf maakt?

Deze pindakaas koekjes hoeven slechts 10 minuten in de oven. Dit betekent dat jij hier extra snel van kan genieten. Onze Fit Green Protein zorgt ervoor dat deze koekjes ook lekker zijn als pre- of after-workout snack. Neem de koekjes dus mee in je tas naar de sportschool of tijdens het hardlopen.

Ingrediënten (ongeveer 18 koekjes)

  • 50 gram havermout
  • 100 gram pindakaas of amandelpasta
  • 1 el lijnzaad (3 el water)
  • 100 gram dadels (zonder pit)
  • 80 gram uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
  • 1 ½ schep Fit Green Protein vanille of chocolade
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl hennepzaad (optioneel)
  • ½ tl bakpoeder
  • Scheutje water (ongeveer 50 ml)
  • Optioneel: 25 gram pure chocolade

Bereidingswijze

1. Meng 1 el lijnzaad met 3 el water en laat dit voor 10 minuten zo staan.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Laat de dadels (zonder pit) 10 minuten weken in heet water. Dit zal ervoor zorgen dat de dadels nog zachter worden en makkelijker te mixen zijn.
4. Giet de dadels vervolgens goed af en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de chocolade en havermout) toe aan een keukenmachine.
5. Mix goed tot er geen grote stukken dadels meer te zien zijn. Tip: het kan helpen om tussendoor de keukenmachine even uit te zetten en het beslag door te scheppen. Voeg eventueel een klein beetje extra water toe wanneer het mixen lastig is.
6. Schep de inhoud over in een kom en schep handmatig de havermout door het beslag.
7. Verdeel een stuk bakpapier over een bakplaat.
8. Gebruik je handen om ongeveer 18 even grote bolletjes van het koekjes beslag te vormen.
9. Plaats deze op de bakplaat en gebruik een vorm om de bolletjes naar beneden te drukken. (Zie foto voor het voorbeeld)
Tip: dit gaat het makkelijkste wanneer je de vork steeds even nat maakt in een schaaltje heet water. Zo blijft het beslag niet aan de vork kleven.
10. Plaats de pindakaas koekjes nu voor 10 minuten in de oven.
11. Laat eventueel in de tussentijd de pure chocolade smelten (au bain-marie).
12. Haal de pindakaas koekjes uit de oven en laat afkoelen. De koekjes blijven een beetje zacht, dit is ook de bedoeling.
13. Verdeel eventueel de gesmolten pure chocolade over de koekjes en laat hard worden.
14. Done!.
15. Je kan de pindakaas koekjes in een afgesloten bakje voor ongeveer 3 dagen bewaren.

Voedingswaarde per koekje

  • Energie - Kcal: 74,6
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 5,2g
  • Vezels: 1,4g
  • Eiwitten: 4,2g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.