Deze zomer mogen we ontzettend in onze handjes knijpen, want aan het mooie zomerse weer lijkt geen einde te komen. Hier genieten we allemaal optimaal van en om jullie hier nog iets meer bij te helpen delen we vandaag graag het recept voor fruitige yoghurt ijsjes met jullie.

Wil je weten hoe je zelf ijsjes kan maken die een stuk gezonder zijn dan ijs uit de supermarkt? Lees dan snel verder. We kunnen alvast verklappen dat deze ijsjes ontzettend lijken op de ouderwetse ijsjes van Danoontje. Onwijs lekker!

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • 300 gram kokos of soja yoghurt
  • 1 rijpe mango (of mango blokjes)
  • 2 schepjes Fit Green Protein Mango/Perzik
  • 100 ml water of plantaardige melk
  • Optioneel: 1 tl agave siroop

* IJsvormpjes + houten stokjes

Bereidingswijze

1. Pureer de mango.

2. Mix dit met de plantaardige yoghurt en eiwitpoeder.

3. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg anders eventueel nog wat agave siroop toe.

4. Giet dit in de ijsvormpjes en plaats de houten stokjes in het midden.

5. Plaats de ijsjes vervolgens voor minimaal 3 uur in de vriezer.

TIP: haal de ijsjes iets eerder uit de vriezer zodat ze een beetje smelten. Zo krijg je de ijsjes makkelijker uit het vormpje.

Geniet ervan!

Voedingswaarde (per ijsje)

  • Energie - Kcal: 139
  • Vetten: 8,5g
  • Koolhydraten: 6g
  • Vezels: 1,6g
  • Eiwitten: 8g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.